Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Abdurrahman AVŞAR

Futbolcular akıllarını başlarına almalıdır

13 Ocak 2020, 18:18 Okuma: 48477

Koskoca 60 yıllık bir çınar Batman Petrolspor’un düştüğü durumdan memnun olanlara tek bir soru sormak istiyorum. Bu rezalet tablo sizi hiç mi hiç rahatsız etmiyor.

Sezon başından beri yanlış giden birtakım durumlar oluştu ve bu durum karşısında sessiz ve uzaktan takip eden biz spor adamları gazeteciler, problemlerin giderilmesi için STK’lılar, iş adamları ve bürokratların bu durumdan rahatız olup derhal kriz masası oluşturacağı kanısı içerisindeydik. Petrolspor camiasında ciddi anlamda yanlış yürütülen ve hissedarlar arasında çıkan kriz hem camiayı hem taraftarları ve Batman’daki spor severleri derinden üzdü ta ki sayın Valimiz Hulusi Şahin devreye girene kadar.

Bu kötü giden gidişattan sonra valimizin devreye girmesi her kesimi heyecan ve mutluluk sardı. Neden mi? Çünkü; 60 yıllık ulu çınar lig sıralamasında çok kötü bir durumda. Kümeden düşme korkusu bizleri derinden üzüyor. İşte bu nedenlerden ötürü Valimiz sayın Hulusi Şahin, Batman Petrolspor’un feraha ve eski günlerine geri dönmesi için tüm çaba ve gayret içerisine girmesi bizleri son derece sevindirdi. Yeni ve güçlü yönetimin oluşturulması için hissedarlardan hisselerini kulübe bağışlamasını söylemesinden sonra sayın Ekrem Konaç ve diğer bazı hissedarlar hisselerini kulübe bağışladıklarını eski kulüp Başkanı Ekrem Konaç istifa ettiğini yerel ve sosyal medyada duyurdu.

Herşey tamam derken, üzücü bir olayın yaşaması memlekette ciddi anlamda kriz oluşturdu.
Petrolspor’un eski Teknik Direktörü Tarık Yurttaş, 10 kişilik bir grubun demir çubuklu ve sopalı saldırısına uğraması camiada, şehirde ve spor kamuoyunda ciddi anlamda şok etkisi yarattı. Hiç tasvip etmediğimiz bu hadise, ulusal medyada kötü servis edilmesi nispeten canımızı acıtan bir durum oldu.
Batman Petrolspor’un içinde bulunduğu olağanüstü koşullarda; sportif başarısızlığı, baskı ve saldırılar yoluyla sindirilmeye çalışılmasını reddediyor; bu dostluğa, futbola uyan birşey değildir.
Batman Valisi Hulusi Şahin, Teknik Direktör Tarık Yurttaş’a yapılan saldırıya büyük tepki gösterdi. Vali Şahin, gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, Yurttaş kardeşlerin yanında olduğunu ifade etti.

Yaşanan bu hadiselerden sonra olaylar yatıştı ve Batman Petrolspor’u krizden çıkaran Vali Hulusi Şahin, yeni yönetimi belirledi.

İl yöneticileri ve işadamıyla bir araya gelen Vali Şahin, Batman Petrolspor’un yönetim kurulunu da açıkladı. Batman Petrolspor Kulüp Başkanlığına İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş, Asbaşkanlığa BATSO yönetim kurulu üyesi Bayram Demirhan, Futbol Şube sorumluğuna işadamı Mustafa Balaban, Basın Sözcülüğüne işadamı Emin Çelik, Hukuk İşleri’ne Avukat Orhan Güzel, yönetim kurulu üyeliklerine ise Burhan Dinç ve Yalçın Güneştekin getirildi.
Yeni oluşturulan yönetim Batman’da heyecan oluşturup nasıl bir Petrolspor oluşturulacağı ve ligde böylesi kötü bir durumdan nasıl yukarılara çıkarılacağı açıkçası merak konusu oldu.
Petrolspor yönetimi, Teknik Direktör Ahmet Yavuz ile anlaşıp takımın başına getirdi.

Yaşanan bu gelişmeleri yakın takipçisi içerisindeydim. Teknik direktör iyi olabilir ama böylesi zor bir durumda olan Petrolspor için yetersiz olduğu kanısı içerisinde olduğunu düşünmüştüm ve yanılmadım.
Petrolspor yönetiminin, ilk yarıdaki kadrosundan 10-15 futbolcuyla yollarını ayırmayı kararlaştırdı.
Bunların yerine transfer ettikleri futbolcuların kaliteli ve iyi olduğunu açıkçası beni inandırmamıştı.

TFF 3. Lig 3. Grup ikinci devrenin ilk maçında Batman Petrolspor konuk olduğu 1954 Kelkit’e 5-0 farklı mağlup oldu.
Ligin ilk maçında 1954 Kelkit’i kendi evi ve seyircisi önünde 2-1 mağlup eden Batman Petrolspor, yönetim değişikliğiyle takımın başına kurtarıcı olarak getirilen Ahmet Yavuz ilk maçında sınıfta kaldı.

Oynadığı 18 karşılaşmada 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 11 mağlubiyetle son sırada yer alan Petrolspor’u derhal yukarılara taşımak için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Artık taraftarın, Batman halkının ve biz spor severlerin de sabrı taştı. Ne yaparsanız yapın ne ederseniz edin 60 yıllık köklü ve mazisi başarılarla dolu Batman Petrolsporumuzu hakettiği yere taşıyın.

Son olarak şu ifadelere değinmek istiyorum.
Önümüzdeki hafta Nazilli Belediyespor ile karşılaşacak olan Petrolspor’un kendi evi ve seyircisi önünde mutlak galip gelmesi gerekiyor. Aksi halde bu kaçan 3 puanların telafisi olmaz..

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=