Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Abdurrahman AVŞAR

BATMAN PETROLSPOR’DA TAKVİYE ŞART

26 Ağustos 2018, 14:46 Okuma: 4439

Yeni sezon için çalışmalarını sürdüren Batman Petrolspor, şu ana kadar hazırlık maçlarında istediği sonuçları alamadı.

Yeni sezon hazırlıklarını Erzurum’da başlayan ve ardından son çalışmalarını Batman’da sürdüren Batman Petrolspor, oynadığı hazırlık maçlarında istediği sonuçları elde edemedi. Erzurum’da kampın son gününde Tokatspor ile karşılaşan Kırmızı-beyazlılar, sahadan 4-1’lik farklı bir skorla mağlup ayrılmıştı.

Batman Petrolspor, Cumartesi günü Saat 17:00’de 16 Mayıs Stadında Diyarbekirspor karşısında son hazırlık maçına çıktı ve 3-0’lık farklı bir skorla mağlup oldu. Oynanan oyun hiç beğenilmedi.
 
Batman Petrolspor’un yeni sezon için top başı yaptığı günde Başkan ve teknik heyetle röportaj yapma şansını bulmuştum. O anda Başkan Ekrem Konaç’ın, “Henüz yeni bir yapılanmanın içerisindeyiz. Teknik Direktör Mehmet Ak’a güvenimiz tamdır. Takıma yeni katılacak arkadaşlarımız olacak ve istenilen mevkilere transferler gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullanmıştı. Tamamen katılmışım ama takımın son Diyarbekirspor karşısında oynadığı oyun neticesinde takıma takviye şart olduğu gözler önüne serildi. Birde genç dinamik ve başarıya aç teknik direktör Mehmet Ak hocamızın, “Sonuna kadar mücadele edecek ve koşan bir takım oluşturmak için çalışacağız. Şampiyonluk için henüz erken ama sahada basmadık yer bırakmayacak bir kadro oluşturup Petrolspor’u hak ettiği ve özlediği noktaya taşımak için mücadele vereceğiz” ifadelerine de katılıyorum ama, takımda bazı eksiklikler var ve oynanan oyun neticesinde sahada sonuna kadar mücadele edecek takım görüntüsü var mıydı? Tabi ki hayır.
Batman Petrolspor’un resmi Sosyal Medya hesabında, “Biz mücadeleyi seven bir takımız. Petrolspor ruhunu yeniden getirmek için lig için gün sayıyoruz. Azimliyiz. İyi çalışıyoruz. Birlik ve beraberliğimiz üst seviyede. Batman taraftarı bu takımı sezon ilk maçından ligin son maçına kadar yalnız bırakmasın. Bu arma uğrundaki mücadelemizin sonunda hepimiz bu hasrete son vereceğiz. Kampta bulunan herkes iyi çalışıyor. Herkes görevini iyi biliyor” paylaşımı dikkatimi çekmişti.
Mücadeleyi seven ve azimli iyi çalışan bir takım son hazırlık maçında Diyarbekirspor karşısında sergilediği futbol ve oyun ne derece beğenildi? Bence hiç beğenilmedi. Oynanan futbol karşısında stadı hınca hınç dolduran taraftarlar adeta isyan edip maç sonunda stadı mutsuz bir şekilde terk ettiler.

TARAFTAR MÜTHİŞ, OYNANAN OYUN VASAT
Cumartesi günü Batman Petrolspor son hazırlık maçını 16 Mayıs Şehir Stadında kendi seyircisi önünde Diyarbekirspor ile oynadı ve sahadan 3-0’lık bir mağlubiyetle ayrıldı. Batman Petrolspor Başkanı, yönetimi ve Teknik direktör Mehmet Ak’ın da ifade ettiği gibi “Taraftar gruplarının, spor severlerin ve Batman halkının tribünlerde yerini alıp sonuna kadar Petrolspor’u desteklemelerini istiyoruz” ifadeleri Petrolspor’un, Diyarbekirspor ile oynadığı hazırlık maçında aynen öyle oldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü sayın Halil Eren’in talimatıyla personellerinin hummalı bir şekilde Stadı hazır hale getirmesi ve aynı zamanda Petrolspor’un itici gücü olan Yarasalar ve Genç72 taraftar gruplarının aynı zamanda spor severlerin ve Batman halkının tribünlerde yerini alıp takıma desteği müthişti. Burada sanırım sıkıntı yok gelin gelelim Batman Petrolspor’un sahadaki oyununa.

BATMAN PETROLSPOR’DA TAKVİYE ŞART
Batman Petrolspor’un son hazırlık karşılaşmasında karşılaştığı Diyarbekirspor karşısında hiçbir varlık gösteremedi. Akıllara Teknik Direktör Mehmet Ak’ın; “Sahada sonuna kadar mücadele edecek bir takım oluşturacağız” ifadeleri sanırım sahaya yansımamış durumda.
Tabi ki bunu yadırgamamak gerekir bu bir hazırlık karşılaşmasıydı ve henüz sezonun başı. Teknik direktöre sabır gösterip biraz zaman tanımak gerekir. Benim izlediğim kadarıyla savunmaya, orta sahaya ve forvete takviye şart. Çünkü; takım, savunmada ciddi bir şekilde boşluklar veriyor. Orta sahada ise rakip takımı korkutacak tehlikeli ataklar oluşturacak ön plana çıkacak bir oyuncuya ihtiyaç vardır. En Önemlisi ise Santrfor. Takımın gol yollarında etkisiz olduğu Diyarbekirspor maçında apaçık ortadaydı. Yönetimin acilen bu mevkilere takviye yapmaları şart aksi halde Batman Petrolspor’un çok istediği şampiyonluk ipini göğüslemesi biraz zor görünüyor.

BAŞARISIZLIĞA TAHAMMÜL KALMAMIŞTIR
Batman halkının ve spor severlerin artık olası bir başarısızlığa tahammülü kalmamıştır. Erzurum’da kamp geçiren ve birçok hazırlık maçı oynayan Batman Petrolspor’da nerelerde ve hangi mevkilerde eksiklikler var teknik direktörün iyi gözlemlediğine inanıyorum. Yönetiminde Mehmet Ak hocamızın arkasında durup gereken yerlere takviyelerin yapılması için kolları sıvayıp takımın sahada mücadeleci bir oyun sergilemesi için gereken mevkilere takviye yapması gerekiyor. Sahada rakip takım oyuncuların gözünü korkutacak bir oyun anlayışı olması gerekir. Diyarbekirspor karşısında oynanan oyun belki de takım içerisinde nerelerde eksik kalındığını iyi analiz etmek gerekir.

Bana soracak olursanız; Batman Petrolspor beğenildi mi, tabi ki hayır. Ama dediğim gibi yeni bir yapılanma, genç dinamik Teknik direktör ve yeni bir Stadyum takıma heyecan katacaktır ama, şampiyonluk için henüz erken. Biraz sabır göstermek gerekiyor. Batman Petrolsporumuzu resmi maçlarda sonuna kadar desteklememiz gerekir. Yönetime güvenip Teknik Direktör Mehmet Ak hocamıza sabır ve zaman tanımak gerekir. Başarıyı, şampiyonluğu ve Batman Petrolsporumuzun o özlenen başarıyı getirmesini elbette hepimiz çok istiyoruz. Takım hazırlık maçında Diyarbekirspor karşısında umut vermedi ama ilerleyen zamanda bakalım nasıl bir Petrolspor’u izleyeceğiz bunu hep beraber göreceğiz.

Hoşçakalın sabırla kalın…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=