Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Abdurrahman AVŞAR

AMATÖR SPOR KULÜPLERİMİZ CAN ÇEKİŞİYOR

15 Nisan 2018, 11:32 Okuma: 2178

Batman amatör liglerinde yer alan temsilcilerimiz, mücadele ettikleri liglerde  var-olmak mücadelesi veriyor.
İlimizde mevcut 33 amatör futbol takımı var. Başlarındaki Kulüp başkanları ve yöneticileri bu işi cani gönülden ve kahramanca yaptıkları göz önündedir. Kendilerine cani gönülden teşekkür ediyorum. Amatör futbol alt yapıdır. Futbolun özü ve ta kendisidir. Amatör futbol olmadan Profesyonel futbol olamaz. Bunu başta Milletvekilimiz, Valimiz, Belediye Başkanımız, kamu kurum ve kuruluşları desteklemelidirler.
NOTLAR
- Bu hafta Gercüşspor ile maçı olan Y.Balpınar Belediyespor maddi imkansızlıklardan ötürü deplasmana gidemedi…
- Sason Gençlikspor Kulübü maddi imkansızlıklardan ötürü ligden çekildi…
Sezon öncesi maddi yönden gücü olmayan kulüp başkanları ve yöneticileri imkansızlıklarla lige başlamak zorunda kalıyor. Malzeme desteğinde bulunan sayın valimiz Ahmet Deniz’e teşekkürlerimi sunarken, Belediye Başkan Vekilimiz sayın Ertuğ Şevket Aksoy’unda verdiği 5 bin TL’lik nakdi yardımından ötürü teşekkür etmek istiyorum ama…
Bilindiği üzere Batman’da mevcut faal 33 amatör spor kulüplerimiz var. Bu kulüplerimizde yaklaşık 2 bin lisanslı futbolcu vardır. Hafta sonları mevcut 19 Mayıs semt sahasında maçlar oynanıyor ve yaklaşık olarak 5 bin tane genç sirkülasyon yapıyor. Bunu yetkililerin görmesi gerekir. Sezon başlamadan önce transfer bedelleri, lige katılım ücreti, antrenör sözleşmesi, antrenmanlara çıkmak için servis ücretini kulüp başkanları ve yöneticileri ödemek zorunda kalıyorlar. Asgari ücretle çalışan başkan ve yöneticiler fedakar ve cefakar olmazsa lig oynanmaz, bu bir kenara. Amatör Kulüplerimiz maddi imkansızlıktan ötürü antrenöre gereken maaşı ödemediği için kulüple çalışan antrenör sezon ortasında takımı bırakmak zorunda kalıyor. Bazı kulüplerimiz antrenörsüz sezonu bitirmek zorunda kalıyor. Neden mi çünkü kulüpler mevcut bütçeyle ancak lige katılabiliyorlar. Şimdi yetkililere soruyorum; Sezon başlamadan önce verilen 5 bin TL’lik nakdi yardım ne kadar yetiyor hiç hesap yaptınız mı?
Amatör olmadan asla profesyonel olunmaz. Bunu çok iyi sezmek gerekir. Batman’da futbol neden ilerlemiyor hiç oturup düşündünüz mü?
Batman’da futbolcu  yetiştirilmesi isteniyorsa maddi ve nakdi olarak gereken desteğin daha çok verilmesi gerekir bu açık ve nettir.
Şimdi soruyorum; genç ve yetenekli futbolculara gereken imkan sağlanmazsa antrenmanlara servis ile getirip götürülmezse nasıl daha iyi yerlere getirebiliriz? O futbolcu soğumaz mı? Nasıl sevdirebiliriz. Tamam her şey para değil ama, iyi imkanda sağlamak hepimizin görevi değil midir?
´Türk Futbolu’nun özü; spor kulüpleri arısındaki dayanışmayı, birlikteliği sağlamak, spor kulüplerini ve sporcu-yöneticileri tanıştırmak olduğu kadar, ekonomik yönden kulüplere katkı sağlamaktı..
Bu anlayış, farklı bir şekilde terk edildi..Ve bugünlere geldik..
Türk gençliğinin zindeliği, sağlığı, geleceği açısından spor kulüplerimizin önemi yadsınamaz bir gerçektir..
Destek konusunda Batman’daki yetkililere hatırlatmada bulunmak istiyorum
Amatör sporlara verdiği destekle geleceğin yeteneklerinin gelişmesine büyük katkı sağlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, 107 amatör spor kulübüne 1 milyon 100 bin TL maddi destek verdi.
Batman’da bu desteğin yarısı bile verilmiyor neden; Memleketimizin adı Batman olduğu için mi? Yoksa Güneydoğu Anadolu’da bulunduğumuz için mi? Cevabı yetkililere bırakıyorum…
Kulüplere kesinlikle kalıcı kaynaklar yaratılmalı Yerel yönetimlerin kulüplere vereceği nakdi yardımlar tüm ilçeler de olmalı. Sezon önce yapılan nakdi yardımın daha çok olması gerekir. Batman’da bulunan Özel Hastanelerden herhangi biri Amatör Spor Kulüpleriyle protokol yapması gerekir. Batman Belediyesinin gelirlerinden mutlaka kulüplere bir gelir sağlanmalı. Kulüplerin Elektrik, Doğalgaz, Su faturaları mutlaka indirimli olmalı.
Sporda başarı için kenetlenmek, birliktelik yapmak, ekip olmak ve bu işi severek yapmak işin başı olarak gözüküyor..
Geçmişten ders alarak, geleceğe bakmak gerekir..
Bütün bunlara rağmen, spor kulüplerinin kapısına kilit vurmayan, tabelalarını indirmeyenlere gönülden sevgiler ve saygılar..
Gününüz spor dolu olsun!..

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=