Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Medya Diyor Ki...

SEÇİM HEYECANI BAŞLADI

27 Şubat 2022, 21:34 Okuma: 941

Batman’da seçim heyecanı aralıksız devam ediyor.

Esnaf Sanatkarlar Odası'nda seçim heyecanı başlamıştı. Adaylar demokratik ortamda vaatlerini sosyal medya ve özellikle yerel basını aktif olarak değerlendirdi.

Bazı adaylar uçuk vaatlerde de bulunsa ortaya çıkan seçim heyecanı genel seçimleri aratmadı. 

Batman’da en heyecanlı geçen seçimlerin başında kuşkusuz muhtarlık vardı.

Elini kolunu sallayan herkesin muhtar adayı olduğu Batman’da, genel seçimlerde ise benzer durumu yaşamak içten bile değil.

İki aday da vaatlerini sıraladı.

Mühim olan adayların seçmenlerine ulaşmasıydı. 

Kim seçilir, kim seçilmez bilmeyiz, fakat şu gerçek ki değişim her zaman iyidir.

Umarım her yerde değişim başlar…!

 

EKMEK ZAMMI ve TERÖRİZM

Hafta içi gündemimizde yer alan ekmek zammı memleketin temel sorunu halini aldı. Malum temel gıda yaşam için vazgeçilmez.

Ekmeğe kim zam yaptı?

Ekmek zammını kimse sahiplenmedi.

Tek sahiplenilen zamlı satışlardı.

Vatandaş zamlı ekmek almaya devam ediyor.

Maalesef devlet erkleri,

Terör,

Asayiş… gibi sorunlara eğildiği gibi market zinciri ve KDV oranlarının düşmesine rağmen fiyat artışı yapan marketlere de eğilse! 

Hesap sorsa. 

Maliye denetimini artırıp bunların peşine düşse!

Devlet her alanda, her yerde olması gerekir. Sadece terör ya da asayiş olaylarında değil, mali işlerin de denetlenmesi elzemdir. Fiyat artışı yapanlar da terörizm işleyişinde değerlendirilmelidir. İnsanların temel tüketim ürünlerine yönelik fiyat artışı ve beslenme sorununun yaşatılması ciddi yaptırımları gerektiren durum olmalıdır. Ortalık sahipsiz gibi izlenim var. Devlet bu konuda elini masaya vursa kimse cesaret edip zam yapmaya kalkmaz!

 

ELEKTRİK SORUNU

Nedense iktidar elektrik faturalarında indirime gitmedi. Dünyanın hiçbir ülkesinde yüzde 125 elektrik zammı yapılmaz. İnsanların bu duruma sitem etmesine rağmen hala elektrik zamları geri çekilmedi. Sadaka verir gibi KDV oranında indirimden bahsediliyor! 

Zammın geri çekilmesi gerekiyor. 

Ekmeğin bile 4 lira olduğu bir yerde kimse bize Avrupa örneği göstermesin. Biz Avrupa'da yaşamıyor, Euro ya da dolar olarak maaş almıyoruz! Vergi verince dolar olarak da vermiyoruz. Madem Avrupa modeliyle örnek veriyorsunuz, çalışanların maaşını lira yerine döviz olarak verin! Elektrik meselesi oldukça önemlidir. Fiyatların düşmemesi demek ekonominin daha fazla kan kaybetmesi demektir.

 

MARKETLERDE ALDATMAYA DİKKAT

Önümüz yaz, elektrik fiyatlarında eskiye dönüş olmadığı vakit marketler dolaplarını kapatacaktır.

Dolapta saklanması gereken et, tavuk gibi ürünlerin dondurulup çözülmesi ve yeniden soğutulması yaz aylarında gıda zehirlenmesini tetikleyecektir. Şuan bile bunu yapan bazı marketler var! Şoklu tavukları geceden raflara atıp çözülmüş olan tavuğu şoklanmamış tavuk diye müşterinin önüne koyanlar var. Bunun önüne geçilemez ise birçok can kaybını gıda zehirlenmesinden dolayı yaşayabiliriz.

Yetkililerin bu soruna acilen çözüm bulması gerekiyor.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=