Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Medya Diyor Ki...

LİYAKAT, KURUMLAR VE PETROLSPOR

20 Şubat 2022, 13:12 Okuma: 1025

Son yıllarda tüm devlet kurumlarında liyakat dışı atamalar nedeniyle kurumların adeta içi boşalmış. Deyim yerindeyse ayaklar baş olmuş. Vizyon sahibi, birikimli alanında uzman kişilerin aşağıya indirilip, hayatında bir kitap bile okumamış kişilerin birden yükseltilmesi işlemeyen bürokrasinin temel sebebidir. Yandaş yaklaşım nedeniyle kurumlarda kutuplaşmalar toparlanmayacak şekilde enkaz bırakmış. Bu durumu devletin yetkili erkleri de biliyor. Ankara bile bunun farkında ama nedense aynı hatayı sürdürmeye devam ediyor.

BÖLGE HASTANESİ YÖNETİLEMİYOR
Bölge hastanesinin düştüğü durum içler acısı. Müdürün yetişmediği hastanede sağlık hizmetleri de durma noktasında. Temizlik, hasta bakım hizmetleri ise hak getire…! Vizyon yok, herkes birinin adamı olduğu için işin ehli olmayan kişiler bakıyorsunuz müdür yapılmış. Ne doktor var, ne muayene bulacağınız sıra. İktidarın sağlık çalışmalarını 90’lardakiyle kıyasladığı reklam videolarına baktığınızda şuan 90’lara geri döndüğümüzü söylemek abes olmaz!
Yönetilemeyen sağlık sistemi.
 İl Sağlık Müdürü kişisel olarak iyi olabilir. Şahsi olarak bir sorunumuz yok, fakat uzun süreli müdürlük onu da yıprattığını düşünüyoruz. Ya onun da artık gücü yetmiyor ya da o da bıktı bu durumdan…! Anlayamadık neden böyle oldu. Araştırma hastanesi, şimdi de yeni hastane deniyor. Büyüyen bir şehir için çok yeterli sağlık hizmetimizin olduğunu söyleyemeyiz, söylersek yurttaşımıza yalan söylemiş oluruz. Gerçekleri konuşmamız gerekiyor, yalan söyleyenler kadar gerçeklerin cesurca paylaşılması belki yalan söyleyenlerin utanmasına ön ayak olur. Seversiniz sevmezsiniz, beğenir beğenmezsiniz. Ama ortada veriler varsa, başarı grafiği gözümüzün önündeyse eğri oturup doğru konuşmak da gerekiyor.
Rıdvan Sevgili sonrası bölge hastanesinde işler durdu. Sevgili’nin döneminde hastanede büyük çalışmalar yapılıyordu. Sorunlar en aza indirilmişti. Hasta memnuniyeti ön plandaydı. Sevgili, hem doktor hem de diğer sağlık çalışanlarınca sevilen bir idareciydi. Ama ne yaptılar birileri ondan rahatsız oldu. Sevgili iyi bir idareci olmasaydı hala bugün onu arayan sağlık çalışanları çıkar mıydı? Sevgili’nin yaptıklarıyla ondan sonra gelenlerin yaptığı çalışmaları koyalım masaya bakalım kim ne yapmış? Vali Hulusi Şahin’in sağlık sistemine el atması gerekiyor. Keşke sayın Valimiz bir gece ansızın habersiz şekilde hastaneyi bir gezse, hastaları görüp onlarla konuşsa, yerdeki kan izlerini, değiştirilmeyen nevresim takımlarını bir görse. Sabah gidip sıra alamayan yada sıra bulamayan hastaların serzenişini bir dinlese… Sağlıkta işler iyi gitmiyor.

REKTÖRÜN DAHA İYİ EKİBE İHTİYACI VAR…
Herkesin umudu eski yönetimin değişmesi yönündeydi. Yeni rektörün Batmanlı olması hepimizi heyecanlandırmış, umutlandırmıştı. Rektör Prof. Dr. İdris Demir, göreve geldiği gün yaptığı ilk basın toplantısında “yaptığım her işin hesabını veririm ve bizde yanlış olmaz” demişti. Aradan bir yıl geçti. Rektör çabalıyor, devraldığı enkaz bilim yuvasını toparlamak zaman ister. Eski dönemin adamlarına yönelik usulsüzlük üzerine açılan soruşturmalar yerini bulunca, görevlerden el çekmeler başlayınca ve birilerinin rant musluğu kısılınca üniversitede sesler yükselmeye başladı. Öncelikle rektörün özel kalemine kadar eleştiri yağmuru başladı. Oysa kim olsa yanında devlet kurumlarında deneyimli ve bu alanda işin uzmanını yanında tutmak ister. Şerif Kalaycı’yı da hepimiz tanırız. Eski rektörün adamları Kalaycı’yı bilmeyince farklı bir algı oluşması da kaçınılmaz oluyor. Evet Rektör belli konularda yanlış yapmayı sürdürüyor olabilir, hala eski rektörün yanında olanları yanında tutmayı, birkaç adamla üniversiteyi döndürmeye çalışıyordur. Lakin eskilerin yaptığı yanlışı yapma yoluna girmesi üniversiteye çok şey kaybettirir. Hala liyakat ve eski dönemin mağdur ettiği kişiler iadeyi itibar almadı. Eski dönemin adamları rektörü yanlış yönlendirerek onun yanlış yapmasına neden oluyor. Peki farkındalar mı? Farkında olunsaydı üniversiteyle ilgili verileri Urfa’nın gazetelerinde okur muyduk? Mecliste soru önergelerinde görür müydük? Herkesin şapkasını önüne koyması gerekir. Bugün bazı önlemler almaz iseniz, hatalar yapmaya devam ederseniz Batmanlı yönetici dahi olsa eleştirilmekten kurtulamazsınız! Öncekilerin yaptığı hatayı bile bile, göre göre yapmayı sizlerde sürdürürseniz kimse kusura bakmasın ama eleştiri oklarından kaçamazsınız.
Üniversite bu memleketin üniversitesi. Rektörler, yardımcıları hepsi gelip geçici. Kalıcı olanlar memleketin insanı ve çalışanlardır. İyi bir ekip kuramazsanız ve hala yaparım diye diretirseniz üniversiteyle ilgili önceki dönemin adamlarından çok paylaşım okuruz.

BİLİŞİM KONGRESİ HARİKA BİR İŞ
Rektör Demir, bilişim zirvesini Batman’a kazandırdı. Çabalıyor, yapma gayretinde. Güzel işler çıkıyor. Farklı bir perspektifle çalışma yürüten bilim insanı Demir’i, heyecanla takip ediyoruz. Yapıcı, eleştirel, sakin üslubu da takdir topluyor. Gelecek 3 yıl Rektör Demir’den umutluyuz. Lakin kadrosunu biraz daha güçlendirmesi gerekiyor. Alfa olan Rektör Demir’e, ayak uydurulmadığını da üniversitenin kendi resmi sosyal medya paylaşımlarından görüyoruz. Türkiye’de en önemli bilişim kongresinin fotoğrafları üniversitenin resmi sosyal medya instagram hesabından flu şekilde paylaşıldı. Bilişim kongresindesiniz ve büyük bir çabayla yola çıkmışsınız. Geceli gündüzlü belki çalışılmış, aylar öncesinden planlar yapılmış ama gelin görün ki üniversitenin dışa açılan sosyal medya penceresinde bu çalışmaya yakışmayan, rektörün performansına yetişmeyen flu fotoğraf paylaşılmış. Herkes gazeteye ulaşmıyor, günümüz sosyal medya dönemi. Buna önem vermeniz gerekir. Böyle bir etkinlikte bu fotoğrafın açıklaması olmaz. Ne diyeceksiniz internet mi yavaştı! Bilişim kongresinde sizce internet sorunu olur mu? Olursa bunun adı bilişim olmaz. Rektör Prof. Dr. Demir’in bence bu konularda daha hassas olması gerekiyor.

PETROLSPOR ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR AMA…
Petrolspor, Vali Hulusi Şahin sayesinde başarı grafiğini yakaladı. Kapanma noktasına gelen takım, Vali Şahin’in sayesinde bugün şampiyonluğa oynuyor. Vali Şahin’in emeği çok. O olmasaydı kimse demesin takım bu halde olurdu. Vali Şahin’e Batmanlı bir vatandaş olarak teşekkür ediyoruz. Nankörlüğe gerek yok. Vali düzgün biri, çabalıyor. Ama Petrolspor’da Vali Şahin’in emeğini gölgelemek isteyen, başarıları manipüle etmeye çalışan bir grup var. Teknik adamın manipülasyonları, birilerini koruma gibi kullanması da bu takıma çok şey kaybettirir. Teknik adamın başına buyruk hareketleri, Trabzonlu olma kimliğini kullanıp her şeyin önüne atlaması, bu takımı kurtaran Vali Şahin’e haksızlıktır. Takımla ilgili her gün bir olay duyuyoruz. Şampiyonluğa giden takımın içerideki huzursuzluğu çözmesi gerekiyor. Başarısızlık halinde onca emeğin, onca paranın çöpe atılmasıdır.
Bilmem anlatabildik mi…!

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=