Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Tuba ŞEN

Duyduk Duymadık Demeyin…!!!

21 Ekim 2017, 10:06 Okuma: 2442

Batman’da kitap fuarı düzenleniyor. Duyduk duymadık demeyin! Bu aralar Batmanla ilgili beni en çok sevindiren haber bu. Tabi ki de bu kadar sevinmemin tek sebebi kitap okumayı çok seviyor olmam değil memleketimi de sevmem ve şehir için iyi bir şeyler yapılıyor olması. Yazının sonunda fuara ısrarla gitmenizi tavsiye edeceğim ama yazının başında da lütfen gidin, ilgisiz kalmayın demenin de sakıncası yok bence.

Peki, kitap fuarlarında bizi ne bekliyor diyebilirsiniz ki çok basit soru gibi gelip hemen kitaaap diye cevaplamış olabilirsiniz. Ancak kitap ciddi bir konu keza fuar da öyle ve Batmanda 1.Kitap Fuarı düzenleniyor. Kitap fuarlarında öncelikle bol bol kitap, belki bir iki şair ya da yazar ve iyi hazırlanmışsa bir iki söyleşi bulabilirsiniz. Ama kitap bulacağınızdan emin olmakla beraber yazar, şair veya söyleşi olacak mı bir bilgim yok. Olsa güzel olurdu ancak olmasa da olur sizde saatlerce kitapları inceleyebilir indirimle istediğinizi alabilirsiniz. Hatta gitmeden önce kendinize afili bir okunacak kitaplar listesi hazırlamakla iyi edersiniz. Aranızda okumaya merakı olmayanlar da olabilir ancak çevrenizde okumayı seven kişiler için kitap alabilir onları oraya davet edebilirsiniz. Hiç olmadı okul kütüphanelerine bağışlamak için kitaplar alabilirsiniz.

Sürekli kitap alın der gibi oldum ama almak istemezsenizde olur. Sonuçta fuarlar şehrin tanıtımı ve kültürel olarak kalkınması açısından önemli etkinliklerden biri. Batmanlı ya da Batmanda yaşayan biri olarak böyle etkinliklere katılarak şehrin kalkınması için katkı sağlamış olursunuz.

Bunlar dışında okumanın faydalarını uzun uzun anlatmak istemiyorum. Ancak birkaç faydasını anlatmadan da geçemeyeceğim. Öncelikle kelime dağarcığınızı geliştirerek kendinizi daha iyi ifade etmenizi, karşınızdaki insanları iyi analiz edip daha iyi anlamanızı sağlayacaktır. Hayal gücünüzü geliştirerek yaratıcı ve pratik düşünmenizi sağlayacak ve yeni dünyalar yeni insanlarla tanışacaksınız. Eee artık bunca iyi sebeplerden sonra gitmemezlik etmezsiniz diye düşünüyorum.

Hem size kendi listemdeki bir kaç kitabı da yazacağım; Yaşar Kemal'in "Yılanı Öldürseler" ve "Filler Sultanı ile Kırmızı Sakallı Topal Karınca”. Ahmet Telli'nin "Çocuksun Sen”. Cervantes’in "Don Kişot" kitabı... derken Benjamin Franklin'e kulak verelim: “Bir ülkede okumaya istek artmadıkça gaflet ve gafletten doğacak felaketler azalmaz." Bu arada fuar 21-29 Ekim tarihleri arasında Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü bahçesinde olacak bilginize.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=