Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Tuba ŞEN

KAPISININ ÖNÜNÜ TEMİZLEYENLER NERDE?

11 Ağustos 2017, 22:24 Okuma: 1712


Evimin iki sokak ötesinde yaşlı bir adam:
-Kolay gelsin amca.
-Sağol kızım.
Elinde su hortumu sağı solu temizliyor.İki üç adım attım genç bir kadın çocuğuna şunu at diyor. Tamda "çöp dökmek yasak" denen yere!
Öğretmen derste çevre temizliğinden bahsediyor diyorki;çevremizi temiz tutalım. Çevremizi temiz tutmazsak neler olacağını sıralıyor.Buraya kadar her şey güzel de ya geç kalan öğrenciler onlar niye çöp topluyor, madem çevre temizliği bu kadar önemli ne diye caza olarak dayatılıyor!
Bilinen ama umursanmayan kirlilik sorunumuz. Daha biz gibi düşünürsem Belediyeler çalışmıyor, temizlik işçileri işini savsaklıyor deyip evimdeki çöpü ,işyerimdeki , elimdeki çöpü fırlatıp atsam oraya buraya sonuçta benim işim değil değil mi? desem daha kolay olurdu belki kirli sokaklarda yürümeyi bile umursamaz en iyi çöpü ben atardım hatta yılın en iyi çevreyi kirleten ödülü benim olurdu!
Yok yok, ben de kapısının önünü temizleyenlerdenim, sizlerde öyleydiniz ve hala öyle olanlarınız var, olmalı.Temiz olmaktan korkmayın, kirletenleri uyarmaktan, eğilip yerden çöp almaktan ya da uzak bir çöp kutusuna gitmekten, elinizdekini atacak bir yer bulamadığınza onu çöp kutusu bulana kadar taşımaktan korkmayın çünkü temiz bir yerde yaşamak korkulacak bir şey değil.
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=