Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Ağır ameliyata rağmen iki günde ayağa kalktı

13 Şubat 2017, 18:59 - Okunma: 39590

Geçirdiği trafik kazası sonrası birçok kemiği kırılan ve hayati tehlikesi yüksek olan kazazede, Bölge Devlet Hastanesinde sağlığına kavuştu.

 Başarılı ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Mehmet Karakuyu, “Bir trafik kazası sonucu hastanemize getirilen 44 yaşındaki Mehmet Şirin Türkoğlu, sağ asetabulum kırığı (kalça yuvası), sol el bileğinde de tendon kesisi ile hastanemiz yoğun bakım ünitesine alındı. Yaralanma yüksek enerjili yaralanmaydı, kanama ve hayati tehlike oluşturuyordu. Hasta 2 gün yoğun bakım ünitesinde takip edildi. Aslında bu tür ameliyatlar daha çok belli merkezlerde yapılır. Mevcut asetabulum (leğen kemiğindeki kalça yuvası) kırığının ameliyatının çok sıkıntılı olduğu, hastanın karnından geçerek kemiğe ulaşılıp tedavinin yapılacağı, ameliyat masasında kalabileceği anlatıldı. Hasta yakınları hastalarını önce üniversite hastanesine götürmek istediler ancak sonradan vazgeçtiler. Ameliyatın riskini bilerek bizde karar kıldılar. Ameliyat sonrası birinci günde hastanın ağrıları geçti. İkinci günde ise hasta koltuk değnekleri ile ayağa kalktı. Başarılı geçen ameliyat sonucu hastamız sağlığına kavuştu” dedi.
‘RİSKE RAĞMEN BÖLGE HASTANESİNİ TERCİH ETTİM’
Sağlığına kavuşmanın sevincini yaşayan 44 yaşındaki Türkoğlu başarılı ameliyata ilişkin şöyle konuştu; “Ciddi bir kaza geçirdim. Ameliyatım çok riskliydi. 2 gün yoğun bakımda kaldım. Ameliyatın riskleri anlatıldı. Masadan kalkamayabilirdim. Daha üst merkezlere gidebilme durumumuz olmasına rağmen doktorlarıma ve hastaneye güvendik. Başarılı geçen ameliyat sonucu sağlığıma kavuştum.” Türkoğlu, ameliyatı başarıyla gerçekleştiren Op. Dr. Mehmet Karakuyu, Op. Dr. Samet Ordu, Anestezi Uzmanı Venera Maratovna ile sağlık personeline ve emeği geçenlere minnettar olduğunu söyleyerek teşekkür etti.
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammed Akıl, bebeklerin ağlama sorununa ili..
Batman Medicalpark Hastanesinden çalışanlarına diyabet semineri verildi. Dü..
Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, sokak hayvanlarında ..
Batman Medikal Park Hastanesinde görevli Fitoterapi ve İç Hastalıkları Uzma..
Batman Bölge Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’nde yıllardır kilo prob..
Batman Medikal Park Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzm..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=