Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Dünya Şampiyonuna verilen sözler tutulmadı

20 Kasım 2016, 18:38 - Okunma: 1434

Batman Petrolspor takımının Dünya Şampiyonu güreşçisi Sinan Sadak, transfer olduğu Adana Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünde kendisi için verilen sözlerin tutulmadığını ileri sürdü.

 Petrolspor takımında her ihtiyacı karşılanan Sadak, transferi ve Dünya Şampiyonu olması halinde kendisine ev, araba ve arsa sözü verildiğini söyledi. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Dünya Şampiyonu Sinan Sadak, “Milli takım güreş sorumlusu Mehmet Sırkıntı hocamızın bana ‘Gel önünü açalım. Adana Büyükşehir Belediyesinin senin gibi Dünya şampiyonuna ihtiyacı var. Bizim kulübümüz adına yarış ve Dünya şampiyonu olman durumunda sana ev, araba ve arsa vereceğiz’ diyerek transferim gerçekleşti. Bende ailemin maddi durumu iyi olmadığı için kendimden çok ailemi düşündüm. Yaklaşık 1 yıldan bu yana görevimi layıkıyla yerine getirerek Türk Bayrağını Dünya arenasının en üstünde Adana Büyükşehir Kulübü sporcusu olarak gururla dalgalandırdım. Petrolspor’da iken maddi ve manevi olarak hiçbir sıkıntım yoktu” diye konuştu. 
‘1 LİRA BİLE ALMADIM’
Bugüne kadar verilen sözlerin dışında kulübün kasasından bir tek kuruş bile almadığını belirten Dünya Güreş Şampiyonu Sinan Sadak, hiç kimsenin bu konuda yardımcı olmadığını söyledi. Sadak; “Maddi ve manevi aile olarak büyük bir sıkıntı yaşadık. Eğitim ve hayatımda büyük sıkıntıya girdim. Geçtiğimiz ay Adana Büyükşehir Belediye Başkanını, Batman ve Bölgenin sevilen spor adamı Kutbettin Barlak abim beni kırmayıp birlikte ziyaret ettik. Bana orda sıcak ilgi ve alaka gösterip 1 adet Cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi. Gereken bilgileri özel kalem Müdürüne verdik. Ama hiçbir şekilde bize dönüş olmadı. Bende ciddiye alınmadığımın kanısına vardım. Milli takım bayrağını defalarca dalgalandırma onuru yaşayan vatanını ve milletini seven Cizre kökenli Kürt bir çocuk olarak bana yapılan bu haksızlığı kabul etmiyorum. Benim gibi bölge halkı da büyük bir üzüntü duymuştur. Gereğini yapılmasını istiyorum. Ancak spor ve sosyal etkinlikler ile kardeşliğimiz pekişebilir. Şuanda kendimi üvey evlat gibi hissediyorum. Dünya şampiyonu Sinan Sadak olarak minderde, Türk Bayrağını dalgalandırma hissiyle maç yapan bir Kürt’üm.” diye konuştu.
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
Son 3 maçta aldığı kötü sonuçlarla galibiyete hasret kalan Batman Petrolspo..
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol ..
Ziraat Kupası 3. tur karşılaşmasında Serik Belediyespor ile karşı karşıya g..
Ankara deplasmanına mutlak puan parolasıyla çıkan Batman Petrolspor, başken..
Amed yenilgisi ve Esenler Erok beraberliği moralleri bozdu ama pes etmek yo..
Batman Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, bu haft..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=