Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Velioğlu İran Wushu Federasyon başkanını ziyaret etti

23 Haziran 2015, 21:01 - Okunma: 2132

Türkiye Wushu Federasyonu Doğu Güneydoğu genel koordinatörü ve Batman Spor Akademisi Kurucu Başkanı Abdulaziz Velioğlu resmi temaslarda bulunmak için İran’daydı.


İran Wushu federasyonu davetlisi olarak İran’ın Başkenti Tahran’a bir çalışma ziyareti yapan Türkiye Wushu Federasyonu Doğu Güneydoğu genel koordinatörün ve Batman Spor Akademisi Kurucu Başkanı Abdulaziz Velioğlu, İran Wushu federasyon Başkanı Dr. Ali Necat ile İran ve Türkiye başta olmak üzere bölge ülkelerinde Wushu sporunun dostluk ve kardeşliğin geliştirilmesi için neler yapılabileceği üzerinde fikir teatisinde bulundular.  İran’a gerçekleşen çalışma ziyaretinde Velioğlu ayrıca İran TOA federasyon başkanı ile de bir görüşme yaptı. İran ziyaretinin oldukça faydalı geçtiğini belirten Velioğlu, Komşu Ülke İran’ı 3. Balkan Wushu Şampiyonasına davet etti. Bir hafta süren İran ziyaretimiz oldukça faydalı geçti diyen Türkiye Wushu Federasyonu Doğu Güneydoğu genel koordinatörü Abdulaziz Velioğlu; “Kardeş ve komşu ülke federasyon başkanı Dr. Ali Necat ile oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmemizde İtalya’da 2016 yılında 3. sü yapılacak olan Balkan Wushu şampiyonasına kendilerini davet ettik. Bilindiği gibi Rusya federasyonu etkisinde olan ve başörtülü sporculara ambargo koyan Avrupa Wushu federasyonuna alternatif olarak Türkiye Wushu federasyonunun rehberliğinde kurduğumuz Balkan Wushu federasyonuna İtalya ve Fransa dahil olmak üzere tüm balkan ülkeleri katılım sağlamıştı.  Bu katılıma komşu kardeş ülkeleri de dahil etmek için yaptığımız ziyaretlerden olumlu sonuç aldık, Azerbaycan, İran ve Kuzey Irak önümüzdeki yıl yapılacak olan 3. Balkan Wushu Şampiyonasına bize destek vererek katılacaklarını açıkladılar. Tabi spor dostluk ve kardeşlik bağlarımızın daha da güçlenmesine vesile olmakta, Bu amaçla yaptığımız çalışma ziyaretlerinde fırsat buldukça İran’ın Tahran ili dışında diğer illerindeki spor kulüplerini ziyaret ettik, yöneticileri ile görüştük. Bu çalışma ziyaretimde oldukça duygulandığım anlar oldu  geçen yıl 2.sini yaptığımız Uluslar arası Hasankeyf  Wushu Dostluk Şampiyonası afişleri spor salonlarını süslemekteydi. Görüştüğümüz yöneticiler Hasankeyf  Wushu Dostluk Şampiyonasını unutamadıklarını bize ifade ettiler” dedi. Haber merkezi
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
Son 3 maçta aldığı kötü sonuçlarla galibiyete hasret kalan Batman Petrolspo..
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol ..
Ziraat Kupası 3. tur karşılaşmasında Serik Belediyespor ile karşı karşıya g..
Ankara deplasmanına mutlak puan parolasıyla çıkan Batman Petrolspor, başken..
Amed yenilgisi ve Esenler Erok beraberliği moralleri bozdu ama pes etmek yo..
Batman Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, bu haft..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=