Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Ramazan ayında spor nasıl yapılmalı

31 Mayıs 2016, 18:05 - Okunma: 1282

Batman GOLD GYM işletmecisi ve antrenörü Ömer Sürme, Ramazan ayında nasıl spor yapılmalı konusunda bilgilendirmede bulundu.

 Sürme, “Ramazan ayında spora ara verilmemeli, çoğu kişi ramazan ayında sporu bırakıyor. Aksine spor bırakılmamalı ve hafif spor yapılmalıdır” dedi. Ramazan ayında yaşanacak en büyük problemin su kaybı olacağı için antrenmanlara çok dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Sürme “ İftardan 2 saat sonra vücut enerji toplamış ve antrenmana hazır bir durumdadır. İftardan sonra su tüketiminize dikkat etmelisiniz. Yaz ayında olduğumuz için fazlasıyla su kaybı olacaktır, bu da yüzde 3 su kaybında yüzde12 kas gücünün azalması demektir. Antrenmana girmeden yarım saat önce yarım litre su tüketilmelidir.
‘SU MUHAKKAK İÇİLMELİ BESLENMEYE DİKKAT EDİLMELİ’
Antrenmandan çıktıktan sonra da su takviyesine devam edilmelidir. Antrenmanlarınızı 2’ye bölebilirsiniz birincisi alt ve üst kasları farklı günlere bölerek çalışılabilir, ikincisi tüm bölge aynı gün çalışılabilir; fakat diğer antrenman programı gibi her bölgeye uzun zaman ayırmamalısınız. Her bölgeden 2 hareket 4 set yeterli olacaktır. Antrenmanlarınızı 3 gün maksimum 4 gün olarak ayarlayın ve 30-45 dakikayı geçmeyecek şekilde hafif antrenmanlar girin. Yüksek tempo ve ağır antrenmanlar vücudunuza su kaybı nedeniyle size zarar verebilir. Beslenme konusuna gelirsek beslenmemiz günlük yaşantımızda sağlıklı olabilmemiz için büyük bir rol oynar. Bu durum özellikle ramazan ayında daha da önem taşır, günlük almamanız gereken su miktarını aldığınızdan emin olun hatta biraz daha fazlasını almaya çalışın. İftardan sahura protein-yağ-karbonhidrat vücut kütlenize göre yeterli miktarda almaya özen gösterin, doymamış yağlardan alın zeytinyağı kullanın. Karbonhidrat ihtiyacınızın çok az kısmını basit şekerden çoğunluğunu ise kompleks karbonhidratlardan karşılayın. Protein alımınızı kaliteli proteinlerden karşılayın süt ürünlerini de ihmal edilmemeli.  Lif ihtiyacı ise meyve ve sebzelerden karşılanabilir. Daha kaliteli destek almak istiyorsanız profesyonel insanlarla irtibata geçin biz spor salonumuzda öğrencilerimizin her türlü ihtiyaçlarını beslenme –antrenman programlarını onların yaşam standartlarına göre vücut yapılarına göre hazırlayıp veriyoruz. 4 profesyonel antrenörümüz eşliğinde bütün üyelerimizi aksatmadan sorularına ve ihtiyaçlarına yardımcı oluyoruz. Spor salonumuzu ramazanda iftardan hemen sonra sahura kadar açık tutacağız. Kapımız herkese açık her türlü desteği vermeye hazırız, bütün sporseverler daha iyi hizmet alsın diye varız. Hayırlı ramazanlar dilerim” diye konuştu. Haber merkezi
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
Son 3 maçta aldığı kötü sonuçlarla galibiyete hasret kalan Batman Petrolspo..
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol ..
Ziraat Kupası 3. tur karşılaşmasında Serik Belediyespor ile karşı karşıya g..
Ankara deplasmanına mutlak puan parolasıyla çıkan Batman Petrolspor, başken..
Amed yenilgisi ve Esenler Erok beraberliği moralleri bozdu ama pes etmek yo..
Batman Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, bu haft..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=