Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


‘En sağlıklı insan bile engelli adayı’

10 Mayıs 2016, 17:45 - Okunma: 1408

Vali Azmi Çelik, Engelliler Haftası nedeniyle yayınladığı mesajda, engellilerin toplumun önemli bir parçası olduğunu belirtti.

Vali Çelik, mesajında şunları belirtti; “Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Engelliler Haftası,  engelli olarak tanımlanan bireylerimizin haklarına dikkat çekilmesi açısından oldukça önem arz etmektedir. Sosyal devlet ve yardımsever bireyler olma bilinciyle, engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak, toplum olarak en önemli görevlerimiz arasında yer almaktadır. Engelli vatandaşlarımızın gerek iş yaşamlarını gerekse sosyal yaşamlarını hak ettikleri seviyede sürdürme konusunda halkımızda da ciddi bir bilinç oluşmuştur. Toplumumuzun önemli bir parçası olan engellilerimizin hayat standartlarının yükseltilmesi için onların, iş hayatında yer alabileceği istihdam alanlarının oluşturulmasına özen gösterilmekte, eğitimlerini uygun programlar dâhilinde alabilecekleri imkânlar artırılarak birlikte yaşadığımız alanlar kullanabilecekleri biçimde yapılandırılmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın eğitim, istihdam ve sosyal yaşam içinde karşılaştıkları sorunlarının çözümüne yönelik olarak, özellikle son yıllarda memnuniyet verici gelişmeler yaşanmaktadır. Özellikle son yıllarda spor, sanat ve eğitim alanında engelli vatandaşlarımızın başarılarını gördükçe gurur duyuyoruz. Bu başarıların artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum. Geleceğe güvenle bakan bir toplumu inşa etmek, hiç kuşkusuz engelli ya da engelsiz ortak umut ve hedefleri paylaşarak birlik ve beraberliği sağlamaktan geçmektedir. Her sağlıklı insanın da engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması temennisiyle, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum.” Haber merkezi
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
Son 3 maçta aldığı kötü sonuçlarla galibiyete hasret kalan Batman Petrolspo..
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol ..
Ziraat Kupası 3. tur karşılaşmasında Serik Belediyespor ile karşı karşıya g..
Ankara deplasmanına mutlak puan parolasıyla çıkan Batman Petrolspor, başken..
Amed yenilgisi ve Esenler Erok beraberliği moralleri bozdu ama pes etmek yo..
Batman Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, bu haft..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=