Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Hakemlere saldırıya kınama

08 Mart 2016, 17:52 - Okunma: 1402

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD ) Batman Şubesi yönetimi, Haftasonunda oynanan karşılaşmada hakemlere yönelik saldırıyı kınadı.

TFFHGD  Batman Şube Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi; “Kendi başarısızlıklarını kalkan yapmak isteyenlerin hedeflerine bu gibi yöntemlerle ulaşamayacaklarını bir kez daha hatırlatmak isteriz. Başta ilimiz Hakemleri olmak üzere Türk Futboluna emek verenleri rahatsız eden bu olayların son bulmasını diliyoruz. Türk sporu ve Batman Futboluna gönül verenlerin ortak amacı Fair-Play, Sportmenlik, Dostluk ve Kardeşliğin ön planda olduğu müsabakaların oynanması temennimizdir. İlimiz Yerel Amatör Liginde; 06.03.2016 tarihinde saat 14.30’da 19 Mayıs Gençlik Spor-Batman Üniversite Spor arasında oynanan müsabakanın uzatma dakikalarında Hakemlerimiz; Murat Yasak, Adem Kaban ve Turgay Gökkaya’ya karşı müsabakanın uzatma dakikalarında Batman Üniversite Spor oyuncuları tarafından Hakemlerimiz darp edilerek yaralanmışlardır. Aynı zamanda müsabaka sonrası sosyal medya üzerinden Batman Üniversite Spor Oyuncuları müsabakanın hakemine ağza alınmayacak küfür ve tehditlerde bulunmuşlardır. Spor kamuoyu tarafından istenmeyen ve Camiamızın kabullenemeyeceği şiddet içeren eylemlerde bulunulması bizleri fazlasıyla üzmüştür. Yapılan bu eylemin Batman Üniversite Spor Kulübüne mal edilemeyeceği gibi hemen hemen her hafta bu tarz olayların yaşanması tüm spor kamuoyunu ve bizleri büyük bir endişeye sevk etmiştir. Hakemlerimiz 6222 sayılı Sporda şiddet kanunu gereğince eylemi gerçekleştiren oyuncular hakkında suç duyurusunda bulunulmuş konu mahkemeye intikal ettirilmiştir. Hakem camiası olarak; onurumuzu, gururumuzu, her zaman, her yerde her şartta koruyacak fikir ve güce sahip olduğumuzu, hiçbir ferdinin de sahipsiz ve yalnız olmadığının bilinmesini isteriz. Sporda şiddet ve nefreti körükleyen bu davranışların tekrarlanmaması temennisiyle tüm tarafları daha dikkatli olmaya davet ediyor, bir kez daha bu olaylara sebep olanları şiddetle kınıyoruz.” Haber merkezi
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
Son 3 maçta aldığı kötü sonuçlarla galibiyete hasret kalan Batman Petrolspo..
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol ..
Ziraat Kupası 3. tur karşılaşmasında Serik Belediyespor ile karşı karşıya g..
Ankara deplasmanına mutlak puan parolasıyla çıkan Batman Petrolspor, başken..
Amed yenilgisi ve Esenler Erok beraberliği moralleri bozdu ama pes etmek yo..
Batman Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, bu haft..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=