Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


"Batman'ın bize ve değişime ihtiyacı var"

06 Haziran 2015, 00:10 - Okunma: 4982

CHP’nin Batman Milletvekili adayı Celal Ayhan ile CHP’deki değişimi, Batman’ın sorunlarını ve ilimize getirmeyi düşündüğü hizmetleri konuştuk…

Celal Bey, öncelikle bize kendinizi tanıtır mısınız?

28.09.1979 yılında Batman merkez Aydınkonak (Korık) köyünde doğdum. İlkokul, orta ve lise eğitimimi Batman’da tamamladım. Üniversite öğrenimimi 1998 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümünü Batmanda ticaret hayatına atılmamdan dolayı yarım bırakmak zorunda kaldım. Batmanda 150 personel ile Tekstil işletmemde Yönetim Kurulu Başkanı olarak ticaret hayatıma devam etmekteyim. Evli 5 çocuk babasıyım.  7 Haziran 2015 Milletvekili seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Batman 1. Sıra milletvekili adayıyım.

Batman halkının size tepkisi ne yönde?

- Batman halkı gayet olumlu tepkiler veriyor. Zaten bu halkın içinde büyümüş birisi olarak bir yabancılık çekmedim. Esnaf ziyaretlerimize çıktığımızda güzel davranışlarla kahvelerde oturan vatandaşlarımız tarafından sıcak bir ilgiyle karşılandım, sorunlarımızı tartıştık. Batman halkı kapısına geleni geri çevirmez bundan dolayı bir sorunla karşılaşmadık.

Neden milletvekilliği ve neden şimdi?

- İlk kez milletvekili adayı oluyorum. Bu da yine benim aldığım kararla değil partimizin görevlendirmesi ile olmuş bir durumdur… Ben de ilimizin sosyal, siyasal, sağlık, eğitim, kültürel, turizm alanlarındaki sorunlarını halledebilecek birikime sahip olduğuma, Batman’a bu açıdan fayda vereceğime inandığım için aday oldum. Ben esnaflıkta tırnaklarımla kazıyarak yükseldim. Bu yüzden de esnaflarımızın sorunları neler, onları neler rahat ettirir bunları çok iyi biliyorum.

Halkımız da bunları çok iyi biliyor ve bu heyecan, inancı kalbinde taşıyor. Bu inancı ve azmi gördükçe ben partimizin milletvekili çıkaracağına inanıyorum. Halkımız da bizim onlara hizmet edeceğimize gönülden inanmış. Bakın ben tek başıma çözüm getireceğim demiyorum. İlimizle ilgili komisyonlarla, heyetlerle birlikte hareket ederek bir teknik direktör gibi bu birimleri yöneterek ilimize hizmet getireceğim.

Maalesef Batman küme düşmüştür. Önceleri ikinci lige düşmüştü, şimdi ise birinci amatör ligden düşmeme mücadelesi veriyor. İşte Batman’ı bu yerden alıp en yükseklere getirmek için elimden gelen mücadeleyi vereceğim.

Milletvekili seçildiğiniz takdirde ilk icraatınız ne olacak?

- Milletvekili seçildiğim takdirde maaşımın ilk 6 ayını dargelirli vatandaşlara dağıtacağım.


Peki, ilçeleri, beldeleri geziyorsunuz halkın sizden en çok hangi konuda talepleri oluyor?

- İşsizlik… Küçük esnaf bitmiş, gençler sorunlu, kahveler dolu… Orta düzeyde iş yapan girişimcilerin şikâyetleri kulağımıza geliyor. İşte üniversitemizin sorunları… Çiftçilerimizin suyu kesildi, artık tarım yapamıyorlar. Bu haldeki çiftçiye bir de kotalar konuyor. Kotalar koyacağına bir fiyat belirle, çiftçi memnun kalırsa o ürünü eksin yoksa başka ürüne baksın. Biz seçildiğimiz takdirde CHP iktidarında hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğini ve Batman'ı dünya markası haline getireceğiz.


Taşeron işçilerine ve memurlara yönelik projeleriniz var mı?

- Evet, projelerimiz var. Taşeron işçileri, hangi partiyi desteklerse desteklesinler, CHP iktidarında kadro sahibi olacaklar. Taşeron tarihe karışacak, taşeron statüsünde çalışan işçiler güvenceli kadroya kavuşturulacak, iş cinayetleri ile tavizsiz mücadele edilecektir. Memurların 3600 ek gösterge, öğretmen ihtiyacı olan hiçbir okul bırakmayacağız. Aylık ücretlerini 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre alan kamu çalışanlarının büyük bir bölümü, ek göstergelerinin 3600'ün altında olmasından rahatsızlık duymakta ve ek göstergelerinin bu seviyeye yükseltilmesini istemektedirler. Memurların 3600 ek göstergeden yararlanmalarını hedefliyoruz. Öğretim tazminatlarını yükselteceğiz, Emniyet çalışanlarımızın çalışma şartlarını ziyaretinde özlük haklarını iyileştirerek, bu kapsamda memurlarımızın ek göstergesini 3600'e yükselteceğiz.

Emeklilerin maaşlarının iyileştirilmesi için neler yapacaksınız?

- Emeklilere vefa borcumuz var. Onlar çalıştı alın teri döktüler. Tüm emeklilere dini bayramlarda birer maaş ikramiye verilmesi için gereken yasal düzenlemelerin bir ay içinde yapılmasını sağlayacağız.Emeklilere yıllık iki maaş tutarında ikramiye vereceğiz. Ayrıca bir evde çalışan SGK'lı yoksa 720 TL aile yardımında bulunacağız.

 


Seçim güvenliği konusunda ne tür çalışmalar yapıyorsunuz?

Seçim Güvenliği konusunda örgütlenmelerimiz yaptık ve birkaç sivil toplum kuruluşundan bu konuda ciddi yardım talep ettik.


Son olarak, tüm samimiyetimle soruyorum, kazanabileceğinize inanıyor musunuz?

Kazanacağımıza tabii ki inanıyoruz. İnanmasak bu yola çıkmazdık.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyoruz…

Ben gazetenize bizlere kendimizi anlatma imkânı sunduğu, her siyasi fikre kapılarını açtığı için teşekkür ediyorum.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
RÖPORTAJLAR Kategorisindeki Diğer Haberler
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Batman P..
2. Ligin yeni ekibi Batman Petrolspor’un Teknik Direktörü Ahmet Yavuz, ilk ..
BATEX Tekstil firması sahibi ve aynı zamanda Batman Tekstil Sanayi İş Adaml..
Fernas’ın yetiştirdiği meyveler ve ürettiği meyve suları, dünya markası olm..
Merhabalar bu haftaki röportaj konuğumuz, Fenerbahçe ve Sarıyer'in unut..
Merhabalar değerli okurlarımız bu haftaki röportaj konuğumuz 1996-2013 yıll..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=