Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


‘Destek alsaydım, Türkiye’yi sarsabilirdik’

18 Şubat 2016, 19:53 - Okunma: 27825

Batman’ın Tek sihirbazı olarak ün yapan ‘Domino Adam’ lakaplı Mehmet Emin Keskin, Batmanlılardan, yöneticilerden ve işadamlarından hiçbir destek görmediğini belirtiyor. Serap Güney’in sorularını yanıtlayan Keskin, “programda bir iş adamında yada kurum veya derneklerden, siyasetçilerden, Belediye ve Valilikten bir destek gelseydi şuan Dünyanın en büyük oyununu alıp Türkiye’yi sarsabilirdik” dedi…


By Domino Adam kimdir?

Ben çok konuşan bir sihirbazım. Genelde de insanlar bana çok konuştuğum için biz ilizyonlar kaçırıyoruz ama aslında zaten ilizyonun bir yönü de insanları çok konuşup dikkatlerini dağıtmaktır. Bu şekil ilizyon sanatı rahat oluyor. Onun içinde oyunculuktan kaynaklı tiyatro oyuncusundan ilizyon sanatına bir geçiş yaptım ondan kaynaklanıyor olabilir. Mehmet Emin Keskin 1989 Batman doğumluyum. Fakir bir kenar semte büyümüş bir insanım. Olağanüstü güçlerimin olduğunu ilkokuldan beri arkadaşlara söylüyordum. Bana bu verilen yetenek Allahın bir lütfüdür, küçüklükten beri sihir yapıyorum. İlizyon başarım ilkokuldan liseye kadar böyle devam etti. Liseden sonra Batmanın ilk animasyoncusu olarak ilk ve tektim. Palyaço olarak ta açılışlara, kutlamalara gidiyordum. Bu seferde çocukların vazgeçilmez kahramanı haline geldim. Animasyon yaparken küçük ilizyon gösterileri yapma haline geldim. İlizyon sanatımın ilk adımlarını atmış oldum. Küçük çocuklara yapmış olduğum küçük ilizyonlar şuan hayatıma bana kazandırmış çok ödüler oldu. İlizyon sanatı öyle başladı öylede devam ediyor.

İlk Olarak ne zaman sihirle tanıştınız?


İlk olarak Animasyoncu olarak başladım. Çocukları kandırarak sanal dünyadan birkaç oyun göstererek, görerek kendi tarzımı yaratarak onlara göstererek ilk orda başladım.


İlk yaptığını sihir neydi?

İlk yaptığım sihir 3 boncuk ve ip oyunuydu. 3 boncuğu ipin içine geçirerek sonra boncukları hayali bir şekilde boncuklar ipin içinden çıkıyordu. İlk sihrimi Yetenek Sizsiniz’in 1. turunda yapmıştım. Çocuklara yaptığım ilk oyuna halen insanlar şaşırıyor. İlk zamanlar yaptığımda sunamıyordum iyi bir şekilde, şimdi farklı bir şekilde sunuyorum. İlk oyunumun birincisi bir lastikte yüzüğün yer çekimi kanununa aykırı olarak havaya uçması, ilk oyunlarımdan bir tanesi.

Sihri size öğreten birileri var mı? Kendi kendinize mi öğrendiniz?

İlizyon sanatını öğrenirken birileri bana ışık tutmadı. Ben takip ederek öğrendim. Ama tabii ki yılar sonra bir yere geldiğinizde muhakkak bir ustanız olması lazım. Almanya’da Oğuz Engin Yetenek Sizsiniz finalisti, hatta birincisi de diye biliriz. Almanya’da çok iyi bir sihirbazdır kendisi, Türkiye’de yaşamış sonradan Almanya’ya göç etmiştir. O Benim ustamdır. İkinci olarak ta sihirbaz İskender, oda aynı şekilde Yetenek Sizsiniz finalistidir. İkisiyle de irtibat halindeyim. Aslında bir sürü ustamız var, öncü olarak ben bu iki isimden söz ederim.

Çevredeki insanlara ve ailenize oyunlarınızı sergiler misiniz?

Tabi ki bir oyun yaptığınız zaman ilk önce kendi etrafınızdaki insanlara yapıyorsunuz. İlk önce onları inandırmanız lazım. Bu ailenizin bir parçası oluyor. İlk önce eşinizden çocuklarınızdan anne ve babanızdan başlamanız lazım ki bu iş yol kat etsin. Ama tabi ki eve yaptığımız zaman çoğu sırlarımızı yakalıyorlar, amatörüz ilk olarak deneme yanılma yapıyoruz çoğu sırlarınızı yakalıyorlar ama iyice kendinizi geliştirdikten sonra bu sefer çevremizdekilere gösteriyoruz. Onlar yakalayamıyor ya da hisseden oluyor. Daha sonra onları bir kenara bırakıp sahneye taşıyorsunuz. Hiç tanımadığınız insanlara yapıyorsunuz bu sefer etkili oluyor.

Peki, ailenizin mesleğinize bakış açısı nedir?

Aslında benim ailem beni ilizyonist olarak bilmiyor. Son bir iki yıldır Yetenek Sizsiniz Irak’ın finalisti olarak çıktığım zaman bir sihirbaz olarak beni gördüler. Ama ben hep bir tiyatro oyuncusuydum. Özellikle çocuk oyunlarında gösteri sergileyen Batman Sanat Tiyatrosunun bir oyuncusuydum. Beş yıl kuruculuğunu yaptık sonrasında da ben üç yıl önce tiyatrodan ayrıldım. Benimde özel tiyatrom vardı. On kişilik grubumuz vardı. İki yıl devam etti. Sahneye iki üç oyun koyduk. Sonra yavaş yavaş ilizyonluğa geçiş yaptım. Oyunculuğun içinde küçük küçük ilizyonlar yapıyordum. Sonra dedim ki ben hayatımı ilizyonist olarak devam ettirmeliyim. Kendimi burada gördüm.

Şu anda kaç tane numaranız var?

Benim sandığımda binin üzerinde oyunum var da, bundan fazlası da olabilir. Çünkü elinizdeki bir iskambil destesiyle bir sürü şey yapılabilir. En az 60 tane oyun yapabilirsiniz, ama ben 60 oyunu yapmıyorum. Çünkü her babayiğidin harcı değil. Ben bir deste ile 3 oyun yaparım ama en iyisini yaparım.

Tehlikeli olan bir oyununuz var mı?
 
İlk tehlikeli oyunum 2012 de Yetenek Sizsiniz Irak’ta yaptığım oyundu. İlk tehlikeli oyunumdu.  Sahnede az daha ölüyordum ve kamera çekimdeydi. Gecenin saat ikisinde yapılıyordu çekim. Sahnede benim asistanım beni telle boğuyor sözde ama gerçekten boğulmaktan an itibariyle kurtuldum.  Verilmiş sadakamız vardı ki tel yırtıldı. O, makasta dahil olmak üzere kullanacağınız hiçbir aletle yırtılmayacak bir teldi. Benim boğazımda yırtıldı.

Örnek aldığınız sihirbazlar var mı?

Almanya’da ki Oğuz Engin Hocamı örnek alırım, takip ederim. Tabiki dünyaya çığır açmış sihirbazlar çok. Herkesin klasikleşmiş ismi olan David Copperfield demiyorum. Ben onu örnek almıyorum, beğeniyorum, saygı duyuyoruz tabi ki ama örnek almıyorum. Daha çok işin mizahi tarafına kaçmış sihirbazları örnek alıyorum. Yetenek Sizsinizde çığır açmış insanlar var. Onlardan sadece bir tanesini örnek alıyorum. Paran varsa sihirbaz olabilirsin mantığı var. Ben bu şekilde düşünmüyorum. Ben Yetenek Sizsiniz Irak’ta yaptığım oyunla Avrupa sihir üniversitesinde,  Magic School da ödül aldım. Bu dünyanın en büyük ödüllerinden bir tanesi ve bunu Batmanlı bir sihirbaz olarak ben aldım.

Maddi bir kazanç sağlayabiliyor musunuz?

Maddi bir kazancı sadece isim yaptığınız zaman sağlıyorsunuz. Bu sene benim sahne sanatımda 8. yılım para kazanmış değilim ve hep para vermişimdir. Ben animasyon şirketinden kazandığım paranın tamamını oraya yatırırım. Kredilerle de aldığım oyunlar var.  Çünkü ben hep geleceğe dair büyük oyunlar yapmak istemişimdir, alışılagelmişin dışına çıkmak istemişimdir. İnsanların tahmin etmediği oyunlar yapmak lazım ve bunlarda milyarlarca para.

Yetenek sizsinize katılmaya nasıl karar verdiniz?

Ben aslında Yetenek Sizsinizin finalistiyim, yani üçüncüsüyüm. Aslında birincisi olacaktık ama oyunda aksilik gerçekleştiğinden dolayı olamadık. Yorgunlukta vardı, belki ondan da kaynaklanıyor olabilir. 12 saat uykusuz kalmıştık. Herkes bize birinci gözüyle bakıyordu. Hatta senetler ve çekte bize göre hazırlandı, fakat aksilikten dolayı olamadık. Yetenek Sizsiniz Türkiye’de ben katılmadım, onlar bana ulaştı katılmamı istediler.

İnsanların yaptığı gösterilere şaşırması sizi nasıl etkiliyor?

İşin gizemli tarafı o. İnsanlar şaşırınca daha çok şaşırtmak istiyorsunuz. İnsanlar sizden bir beklenti içinde parmakla gösteriliyorsunuz. Bu adam çıktı gizemli bir şeyler yapacak, onun verdiği duyguyla hareket ediyorsunuz. Bu bütün sahne işiyle uğraşan insanlar içinde geçerli. İnsanları şaşırtmak için daha çok caba, gayret sarf etmek istiyorsunuz.

Yetenek Sizsiniz Türkiye’de yeterince kendinizi ifade ettiğinizi düşünüyor musunuz?

Kendimi yeterince ifade edebildiğimi düşünmüyorum. Çünkü zaman dardı. Yetenek Sizsiniz Türkiye’ye birçok sihirbaz katıldı. Çıta çok yüksekteydi. Herkes yeterince oyun sergilemişti ve Dünyada oyun kalmadı. Kalan oyunlarda milyarlarca para ediyordu. Bir tur için yüz bin lira para harcamanız lazım. Yetenek Sizsiniz’de bir tane oyunlada gidemiyorsunuz. Bütçeniz olmasa işiniz daha çok zorlaşıyor. Birde iki gün öncesinden haber verdiler. Bizde elimizdeki oyunlara baktık, yarısı daha önce sergilenmişti, diğerleri de TV programına uygun değildi. Bununla birlikte prova zamanımızda yoktu. Bizde elimizdeki imkânlarla gittik. Sahnede 20 dakika kaldık sadece 5 dakikası yayınlandı. Ali Tarhan’dan çok büyük övgüler aldım. Bunların hepsi TV ekranında yayınlanmadı.

Program süresince ve sonrasında nasıl tepkiler aldınız?

Çok farklı bir durum olmadı. Ben zaten 8 yıldır sahne gösterileri yapıyorum. AVM’lerde sahne yapıyorum. Çokta yabancı olduğum durum değildi. Etkisi muhakkak vardır. En azından insanlar Batmanın bir ilizyon isti olduğunu gördüler.


Batman halkından bir destek aldınız mı?

Hayır almadım. Yüzde 1 denilecek kadar az destek aldım. Ocaktan önce çektiğimiz programda bir iş adamında yada kurum veya derneklerden, siyasetçilerden, Belediye ve Valilikten bir destek gelseydi şuan Dünyanın en büyük oyununu alıp Türkiye’yi sarsabilirdik. Türkiye’yi sarsacak bir gücümüz vardı. Oyunların telif haklarını ödeyip Yetenek Sizsiniz Türkiye’de şuana kadar yapılmamış gösteriler sergiliyebilirdik. Sadece dünyada bir insanın yaptığı bir oyun yapacaktık. Bu oyun İtalya’dan gelecekti. 30 bin TL kargosu 15 gün sürüyordu. Bu yüzden yapamadık kimse bize destek olmadı.

Kariyerinizde neyi hedefliyorsunuz?

Ben Batman aşığı bir insan olarak Batmanın ismini daha önemli yerlere taşımak istiyorum. Buradaki insanlarında sanatla uğratışını ve derece alabildiğini göstermek istiyorum.

Son olarak Batman halkına vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

Şuanda bizi Batmanın yüzde yirmisi biliyor bunun yüzde seksen ı bilmiyor tabii ki kulaktan kulağa yavaş, yavaş yayılıyor. Batman halkı ve büyük insanlardan destek bekliyoruz. Sanatımızı bir adım daha ileri taşımak için. Batman halkına sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
RÖPORTAJLAR Kategorisindeki Diğer Haberler
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Batman P..
2. Ligin yeni ekibi Batman Petrolspor’un Teknik Direktörü Ahmet Yavuz, ilk ..
BATEX Tekstil firması sahibi ve aynı zamanda Batman Tekstil Sanayi İş Adaml..
Fernas’ın yetiştirdiği meyveler ve ürettiği meyve suları, dünya markası olm..
Merhabalar bu haftaki röportaj konuğumuz, Fenerbahçe ve Sarıyer'in unut..
Merhabalar değerli okurlarımız bu haftaki röportaj konuğumuz 1996-2013 yıll..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=