Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“EL SANATLARINI PAZARA ULAŞTIRACAĞIZ”

18 Ekim 2022, 16:09 - Okunma: 397

Batman Valiliği, Batman Belediyesi, Batman İl Özel İdaresi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nün iş birliğinde düzenlenen Batman Geleneksel El Sanatları Günleri'nin açılışı gerçekleştirildi.


Atatürk Parkı’nda düzenlenen sergide Aile Destek Merkezleri, ÇATOM, İl ve İlçe Halk Eğitim Merkezleri ile Batman Belediyesi BİL-MEK kursiyerlerinin el emeği göz nuru eserler görücüye çıktı. Stantları dolaşan Vali Ekrem Canalp,  yaptığı açıklamada bu ürünlerin yaşayabilmesi için mutlaka talebin olması gerektiğini söyledi.  Vali Canalp, yapacakları en güzel işlerden bir tanesinin ara ara bu tarz fuarları düzenleyerek bu hizmetlerden faydalanabilecek ve bu malları tüketebilecek olan insanların dikkatini çekmek olduğunu kaydetti.
“KOOPERATİFLERE DESTEK OLACAĞIZ”
Kooperatiflere ve el sanatlarıyla uğraşan insanlara pazarlama konusunda destek olacaklarının altını çizen Vali Canalp, "Özellikle kaliteli ürünlerin faydalanması noktasında ekip arkadaşlarımızın devam eden bir projeleri var. Bu projeler çerçevesinde inşallah bu geleneksel el ürünlerini de yoğun şekilde ulusal pazarlar, marketler ve mağazalar eliyle pazara sunulması noktasında inşallah hayata geçireceğiz” dedi. Haber: Recep AKIN
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=