Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Odun ve kömür sobalarına talep arttı

18 Ekim 2022, 14:03 - Okunma: 470

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte odun ve kömür sobalarına talep artmaya başladı.

Batman ’da yaklaşık 20 yıldır odun ve kömür sobası satışı yapan esnaflar, son yıllarda sobalara olan talebin yeniden arttığını söyledi.
Batman ’da özellikle doğalgaz olmayan evlerde kışa hazırlık için vatandaşlar soba kurma telaşına girdi. Batman’da 20 yıldır soba satışı ve tamiratı yapan esnaf, bu yıl soba satışlarının arttığını söyledi. Soba kullanmanın da kuralları olduğunu ve daha iyi bir ısı almak için bacanın temiz olması gerektiğini söyleyen esnaflar, “Sobaya talep çoğaldı. Şimdi soba ve boru rağbette, son birkaç seneye göre satışlar iyi. Sobaların hepsi yanar ama yakmasını bilmek lazım. Kuralına göre dolduracağız ona göre yakacağız. Yakılan sobadan daha iyi yararlanmak için bacanın temiz olması gerekiyor. Kuzine ve normal evlerde kullanılan sobalarımız hep farklıdır. Hepsinin farklı bir özelliği var mesela vatandaşlar kuzinenin fırınından da yararlanabiliyor, üstü kullanılabiliyor ama normal sobalarda tek bir yerden iş yapılıyor” diye konuştular
“FİYATLAR İKİ KATINA ÇIKTI”
Soba fiyatlarının geçen yıllara göre iki katına çıktığını dile getiren esnaflar, “Biz yıllardır kömür sobalarının bütün tamirlerini yapıyoruz, parçaları dahil her şeyini yenileyebiliyoruz. Soba fiyatları geçen senelere göre yüzde yüz arttı. Fiyatlar 1250 liradan başlıyor, bin 500 liraya kadar ulaşıyor” dediler.
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=