Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


HATTI SORU YAĞMURUNA TUTUYORLAR

16 Ekim 2022, 14:41 - Okunma: 337

Batman İl Müftülüğü bünyesinde etkin bir faaliyet gösteren Alo 190 Fetva Hattını arayan çok sayıda vatandaşın soruları, alanında uzman, İslami İlimlerde ihtisas sahibi şahsiyetlerce cevap bulurken, fetva hattına sadece 1 ay içerisinde 300’den fazla telefon geldiği öğrenildi.

Alo Fetva Birimine gelen soruların Ramazan ayında ikiye katlandığını kaydeden İl Vaizi İbrahim Halil Yakut,  vatandaşları doğru bilgilendirmek amacıyla çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti.
“FETVA HATTIMIZ TÜRKİYENİN HER TARAFINDAN ULAŞILABİLİR”
Dini Danışma Hattından vatandaşlardan yoğun soru almaya devam ettiklerini kaydeden Yakut,  “Alo fetva hattımız 190 olarak belirlenmiş ve Türkiye’nin her tarafından ulaşılabilir ve bulunduğumuz illerden ilçelerden bu fetva alınabilir. Vatandaşlarımızın bu dini sorularını cevaplamak üzere bizimde Batman İl Müftülüğü erkek ve bayan vaizler odasında, alanında Uzman İl Vaizi meslektaşlarımızdan bir bayan ve bir erkek olmak üzere, sabah saat 08.00’den akşam 17.00’ye kadar bu tür fetva ve sorulara cevap veriyorlar. Ayrıca vatandaş bizzat Vaizler Odasına gelip, yüz yüze sorularını sorup, bilgilendiriliyorlar” dedi.
“ ENÇOK TEMEL İBADETLERDEN SORU GELİYOR”
Özellikle iman, namaz, oruç, zekât, fitre ve sadaka gibi temel ibadetlerden daha çok soru geldiğini belirten Yakut, aile hayatı,hukuki, ticaret ve sosyal  hayattan da çok soru geldiğini,soruların Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nun  verdiği karar, mütalaa, fetva ile açıklamaları doğrultusunda cevaplandırıldığını aktardı. Haber- Recep Akın

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=