Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


GÜLMEZ’İN AKİBETİ SORULDU

16 Ekim 2022, 14:39 - Okunma: 422

İnsan Hakları Derneği ( İHD) Batman Şubesi tarafından yapılan “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” eylem etkinliğinin 550. Haftasında kayıp yakınları, Nazım Gülmez’in akibetini sordu.


Batman Gülistan caddesi, İnsan Hakları Anıtı önünde gerçekleştirilen eyleme İHD yönetici ve üyeleri ile kayıp yakınları katıldı. Basın açıklamasından önce Bartın’daki maden ocağında hayatını kaybedenler anıldı. 
Basın açıklamasını okuyan İHD şube yöneticisi Abdurrezzak Katmaz,  “ İnsan hakları savunucuları ve kayıp aileleri olarak her Cumartesi düzenlediğimiz “Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın” barışçıl anma eylemimizin bu haftasında kayıplarımızın faillerinin bulunması ve yargılanması için yine bu alanda bir aradayız. Bu hafta 15 Ekim 1994 tarihinde Dersim ili, Hozat İlçesine bağlı Taşıtlı Köyü’nde gözaltına alınan ve kendisinden bir daha haber alınamayan 61 yaşındaki Nazım Gülmez’in akıbetini sormak için toplandık. Nazım Gülmez’e ait bir mezar olmadığı için ölümünü bir türlü kabullenemeyen aile, faillerin adalet önünde hesap vermelerini talep etmektedirler” dedi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=