Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Kitap fuarında 1 milyon liralık ücretsiz kitap dağıtılacak

14 Ekim 2022, 18:03 - Okunma: 578

Batman’ın katılım ve içerik açısından en prestijli organizasyonlarından biri olan ve bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı kapılarını kitapseverlere açtı. Fuar, 5 milyon sayfa mottosuyla 14-23 Ekim tarihleri arasında Batmanlıları ağırlıyor.


Batman Valiliği ve Batman Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Kitap Fuarı’nda saygın yayınevleriyle birlikte edebiyat ve düşünce dünyasından çok sayıda tanınmış yazarı ağırlıyor.
Kitap okumaya meraklı öğrencilerin unutulmadığı fuarda öğrencilerin ücretsiz kitap alabilmeleri için hediye çeki uygulaması bu yıl da devam ediyor.
100’ün üzerinde saygın yayınevinin binlerce değişik eserle katıldığı fuar süresince Batman’da adeta ünlüler geçidi yaşanacak.
Türkiye ve farklı ülkelerden edebiyat, kültür, sanat, iletişim, bilim ve düşünce dünyasının usta kalemleri; Ben Öteki ve Ötesi, Gök Kubbenin Altında, İslam ve Batı kitaplarının yazarı Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Tarık Tufan, Nurullah Genç, Vehbi Vakkasoğlu, Şermin Yaşar, Beyazıt Akman, Ali Emre, Mehmet Ali Bulut kitap fuarının konukları arasında yer alıyor.
Valilik binası yanındaki fuar açılışına; Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Milletvekili Ziver Özdemir, İl Başkanı Akif Gür, Garnizon Komutanı Hv. Tuğgeneral İhsan Kaplan, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Gürbüz ve protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci, öğretmen ve vatandaşlar ile kitap severler katıldı.
Ellerinde taşıdıkları pankart ve dövizlerle alana teşrif eden öğrencileri karşılayan Vali Canalp kendileriyle yakından ilgilendi.
Açılışta konuşan Batman Valisi ve Belediye Vekili Ekrem Canalp: "İnsanoğlunun sahip olduğu bilgiyi gelecek nesillere aktarabilmesi, var olan bilginin de sürekli kendini yenileyerek çoğalabilmesi ancak yazının icadıyla mümkün oldu. Bugün Batman’da, Batmanlıların en çok sevdiği etkinliklerden bir tanesini, okuma ile ilgili bir etkinliği gerçekleştiriyoruz. Batmanlılar okumayı seviyor. Batmanlılar kitabı seviyor. Biz de Batmanlıların bu aşkına, bu şevkine en iyi şekilde cevap verebilmek için bu yıl da kitap fuarımızı en renkli şekilde yapmaya çalıştık. Buraya gelen çok saygıdeğer yayın evlerimiz, çok saygıdeğer yazarlarımız sadece kitaplarını imzalamaya gelmiyorlar; gençlerimize, çocuklarımıza, evlatlarımıza aynı zamanda vizyon bahşetmeye de geliyorlar. Dolayısıyla onlardan faydalanmanız da en maksimum düzeyde gerçekleşmiş olacak. Bu etkiyi artırabilmek için ilçelerimize ücretsiz otobüs seferleri düzenledik. 200 bin öğrencimize davetiye ulaştırdık ve geçen yıl 800 bin TL'lik hediye çeki dağıtmıştık; bu sene de 1 Milyon 200 bin TL’lik öğrencilerimize hediye çeki dağıtmak suretiyle onların kitapla olan aşklarını daha da pekiştirmeye çalışacağız. Başka birşey daha yapacağız, gençlerimiz toplu alanlarda çalışmayı, okumayı daha çok seviyorlar. Bunun için de kütüphanelerimizi yaz aylarında, özellikle okulların tatil olduğu zamanlarda en maksimum düzeyde kullandıklarını gördüğümüz içindir ki öğrencilerimizin bu şekilde ders çalışabilecekleri ve kitap okuyabilecekleri yeni imkanların kapasitesini de yüzde 42 oranında artıracak olan bir projeyi de şuanda hayata geçirmiş durumdayız. İnşaallah önümüzdeki aylarda evlatlarımız artık kütüphane önlerinde beklemeden istedikleri gibi ders çalışma imkanına sahip olacaklardır. Burada davet etmiş olduğumuz yayın evlerini sizlerle buluşturduk, yani kitapların toplam sayfa sayısı 5 milyon adet. Dolayısıyla Batmanlılar, 5 milyon sayfalık bir ufuk açmış oluyor. Biz de diyoruz ki bir sayfa da siz açın, bu etkinliği, bu fuarı sizler de şenlendirin, onurlandırın. Bu fuarın hepimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum, hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.
Konuşmasının ardından protokol üyeleriyle birlikte fuarın açılış kurdelesini kesen Vali Canalp ve beraberindekiler yayın evlerinin stantlarını gezerek kitap aldı, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bu arada fuar açılışının ilk gününde Gazeteci Yazar Zafer Şahin kitapseverlerle bir araya gelerek söyleşi etkinliği düzenledi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=