Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


SEMT PAZARI KÜTÜPHANEYE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

11 Ekim 2022, 18:08 - Okunma: 1493

Batman’da resmi kurum binaları içerisinde öğrencilere ders çalışma alanları oluşturuluyor. Yapılan incelemelerde toplam 980 kişi kapasiteli 5 farklı yer tespit edilirken, Tilmerç mahallesinde bulunan semt pazarı kütüphaneye dönüştürülecek.


EĞİTİME BÜYÜK DESTEK…
Batman Valisi ve Belediye Başkan vekili Ekrem Canalp’in “Öğrenciler için çalışma alanları yetersiz!” sözleri üzerine harekete geçen Batman Valiliği ve Batman Belediyesi, yer inceleme tespit çalışmalarını tamamladı. Batman Valiliği ile Batman Belediyesi tarafından, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürütülen binalar içerisinde öğrencilere ders çalışma alanları oluşturmak için yapılan inceleme tamamlandı. Yapılan incelemede toplam 980 kişi kapasiteli 5 farklı yer tespit edildi. Bunların 4’ü faaliyete geçerken diğeri ile ilgili çalışmalar devam ediyor.
“NOKTALAR ARTTIRILACAK”
Çamlıtepe mahallesinde bulunan Çok Amaçlı Spor salonunda 40, Halk Eğitim Merkezi teras katında 50, 19 Mayıs Mahallesi Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM)’nde 2 salonda 120, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı’nın Şafak Aile Destek Merkezi (ADEM)’de 20, Tilmerç mahallesi pazar alanında 750 kişilik olmak üzere toplam 980 kişilik alanlar binlerce öğrencinin eğitimine büyük katkı sağlayacak. Mevcut alanlarda fiziki şartların iyileştirildiğini belirten yetkililer, dershaneye gidemeyen veya evinde ders çalışma imkânı bulamayan gençlerin ailelerine ekonomik yönden büyük katkı sağlanacağı belirtildi. Bu tip yer tespit çalışmalarının başka noktalarda devam edeceği belirtildi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=