Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“Yüksek fiyatlar alım gücünü düşürdü”

11 Ekim 2022, 15:15 - Okunma: 375

Bu sene rekolte düşüklüğü nedeniyle nohut ve kuru fasulye fiyatları geçen yıla oranla yüzde 200 arttı.

 Eskiden dargelirli vatandaşın ana gıdası olan kuru bakliyat fiyatlarında,  geçen yıllara oranla büyük artış yaşanıyor. Nohut ve kuru fasulye için çarşı ve pazara inen vatandaşlar, yüksek fiyatları görünce adeta şok yaşıyorlar.
 “ÜRÜNLERİMİZ TAMAMEN ORGANİK”
Batman Meydan mahallesi Balıkçılar caddesi, eski Raman Sineması karşısında seyyar satıcılık yapan Abdullah Aslan, “Fasulyemiz Ahlat, nohutlarımız da Mardin tarafından bize geliyor. Tadı çok güzel ve organik olmasının yanı sıra çabuk piştiğinden vatandaşların yoğun talebi var. Ama fiyatı geçen sene ben bu fasulyeyi 10 TL’ye satarken, bu sene 35 TL’ye satıyorum. Biz 8,5 TL’ye alıp 10 TL’ye satıyorduk. Bu sene kilosunu 31 TL’den alıp 35 TL’ye satıyoruz. Yerli Midyat nohutlarımız da var. Pişince çok kabarıyor ve tadı da çok güzeldir. Nohutlarımızın kilosu 30 TL’dir. Geçen sene 15 liraydı” dedi.
“YÜKSEK GÜBRE VE MAZOT, FİYATLARI ETKİLEDİ”
Mazot ve gübre fiyatlarında yaşanan artışların bakliyat ürünlerini de olumsuz etkilediğini kaydeden 32 yaşındaki Abdullah Aslan, “Ahlat fasulyesi ve Mardin nohutlarımızı her sene getiriyoruz. Sabit müşterilerimiz var, ama bu sene fiyatları yüksek. Dolayısıyla vatandaşların alım gücü de düşmesinden dolayı satışlarımız azaldı” dedi. Haber-Recep Akın

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=