Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“Fıstık tarlalarımız TOKİ’ye devredilecek”

11 Ekim 2022, 15:11 - Okunma: 388

Batman merkeze bağlı Kuyubaşı (Cegeluye) köyü sakinleri ekip, biçtikleri fıstık tarlalarının TOKİ'ye devredileceğini belirterek duruma tepki gösterdi.

Köy sakinlerinden Zeydan Beycan “TOKİ tarafından yapılan sosyal konut projelerine karşı değiliz. Konut yapılacak bunca uygun yer bulunurken, üzerinde binlerce fıstık ağacı olan bu tarlaların imara alınarak yapılaşmaya açılmasına karşıyız, buna asla izin vermeyeceğiz” dedi.
“İZİN VERMEYECEĞİZ”
Merkeze bağlı Kuyubaşı (Cegeluye) köyü sakinleri, basın açıklamasıyla uzun yıllardır ekip biçtikleri ve fıstık bahçesine dönüştürdükleri Hazine’ye ait arazilerin TOKİ’ye devredileceğini ileri sürerek tepkide bulundu. Grup adına basın açıklaması yapan Zeydan Beycan, “Geçimimizi hayvancılık ve çiftçilikle yapmaktayız. Bütün bölgede olduğu gibi bizlerde bir kısım arazilerimize fıstık diktik. Bununla beraber kayalık, çorak, demir girmez ve ekilecek durumda olmayan arazileri ıslah edip fıstık tarlalarına çevirdik. Bu bölgede şu anda 30 bine yakın fıstık ağacı bulunmaktadır. Şimdi de fıstık tarlalarının TOKİ’ye devrileceğini öğrendik. Üç kuşaktır vergilerini ödediğimiz, satın almak için defalarca dilekçelerle müracaat ettiğimiz bu fıstık tarlalarının, TPAO petrol sahası ve özel güvenlik sahası olduğu gerekçesiyle bize satılmadı. Ama şu anda konut için TOKİ’ye devrediliyor. TOKİ tarafından yapılan sosyal konut projelerine karşı olmadığımızı ve hatta köyümüzde TOKİ tarafından 3 adet konut projesi bulunmaktadır. Batman ve çevresinde, hatta Kuyubaşı köyünün kendisinde bile boş ve yapılaşmaya uygun hazine araziler bulunmaktadır. Konut yapılacak bunca uygun yer bulunurken, üzerinde binlerce fıstık ağacı olan bu tarlaların imara alınarak yapılaşmaya açılmasına karşıyız, buna asla izin vermeyeceğiz” dedi.
“BU YANLIŞTAN DÖNÜLSÜN”
Yıllardır çalışıp, ıslah edip adeta bir fıstık ormanına çevirdikleri tarlaları, defalarca dilekçe verip satın almak istediklerine rağmen kendilerine satılmadığını ifade eden Beycan, “Devletin çıkardığı 6292 sayılı kanun uyarınca biz bu taşınmazlarda satın alma konusunda hak sahibiyiz. Buna rağmen bizlere verilmeyip TOKİ’ye devredilmesini kabul etmiyoruz. Onlarca başvurumuz var. Bunca başvurumuza rağmen hiçbirine cevap dahi verilmedi. Tarım verilerine göre bu ağaçların değeri 8-10 bin liradır.  Katma değeri yaklaşık 300 milyon olan bu ağaçların sökülmesi hangi vicdana sağmaktadır.  İsteğimiz, bir an önce, hemen bu yanlıştan dönülsün. Boş, ağaçsız, çorak olan, tarıma uygun olmayan yerler var. Oraya kaydırılsın” dedi.
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=