Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Baba-oğulun mezarına karanfil

10 Ekim 2022, 17:49 - Okunma: 356

10 Ekim 2015’te başkentteki olayda hayatını kaybeden Gercüşlü Halil İbrahim ile oğlu Muhammed Veysel Atılgan’ın mezarına, Batman Demokrasi Platformu karanfil bıraktı.


DAVA DEVAM EDİYOR…
Batman Demokrasi Platformu, 7 yıl önce Ankara Garı önündeki olayda yaşamını yitiren baba Halil İbrahim Atılgan ile oğlu Muhammed Veysel’in mezarına karanfil bırakarak andı. SES Şube Başkanı Deniz Topkan’ın da aralarında bulunduğu Batman Demokrasi Platformu üyeleri, baba-oğul mezarının yan yana olduğu Gercüş ilçe mezarlığında basın açıklaması yaptı. Olayın üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen yasta olduklarına dikkat çekilen Batman Demokrasi Platformunun açıklamasında, “Bu ülkenin emek, barış, demokrasi güçlerinin, barış ve adalet özlemiyle 10 Ekim 2015’te düzenlediği ‘Emek, Barış Ve Demokrasi Mitingi’ne yapılan saldırıda 104 arkadaşımız yaşamını yitirdi. 500’e yakın arkadaşımız ise yaralandı. Aradan geçen 7 yıla rağmen çok sayıda arkadaşımız farklı organ kayıplarına uğrayarak hayatlarını devam ettiriyor. 7. yılında 10 Ekim anmalarının adalet arayışımızın gereği olarak yitirdiklerimizin hatırasına uygun bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Anmaların onarıcı bir adalet duygusuna yönelmesi için tüm kamuoyu ve kamu görevlileri gereken özeni göstermelidir. Öte yandan insanlığa karşı işlenmiş bir suç olarak 10 Ekim Ankara katliamı davası devam ediyor. Bu dava gerçek sorumlular yargılanana kadar devam edecektir. Yitirdiğimiz arkadaşlarımızın bizlere bıraktığı en değerli emanet olan emek, barış, demokrasi mücadelesini de hep beraber, kol kola omuz omuza büyütmeye kararlıyız. Er ya da geç, sorumlular cezalandırılacak; emek kazanacak, demokrasi kazanacak, barış kazanacak” denildi.
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=