Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Bu kez Batman’ı fotoğrafladılar!

10 Ekim 2022, 17:41 - Okunma: 350

Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) Dünya Kulüpler Kupasında Türkiye’yi temsil eden kulüpler arasından Dünya 11’ncisi ve Türkiye 1’ncisi olan “Fotoğraf Yolcuları” Batman’daydı.

Fotoğraf Yolcuları tarafından düzenlenen Batman’ın insan yaşamı, tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımı ve turizme kazandırılması kapsamında yurdun çeşitli şehirlerinden gelen 11 usta fotoğraf sanatçısı Batman’da bir araya gelerek Batman’ı fotoğrafladılar.
Rehberliğini Batmanlı fotoğraf sanatçıları Orhan Kartal ve Tarhan İrtem’in yürüttüğü ve yurdun çeşitli şehirlerinden bir araya gelen dünyaca ünlü 11 fotoğraf sanatçısı Başkanları Hasan Hulki Muradi ve fotoğraf yolcuları Abdullah Diri, Ahter Atakan, Alev İyibudar, Fikriye Er, Filiz Köprülü, Hakan Topalismailoğlu, Nadide Diri, Nevra Topalismailoğlu, Nüket Uluç ve Ramazan Ünver Kaya Batman’da buluştı. Batman kent merkezi ve ilçelerinin tarihi ve kültürel değerlerinin dünyaya fotoğraf kareleriyle tanıtılması için 4 gün boyunca fotoğraflayan sanatçılar, Batman tandır kültürü, tandır yapımı, üzüm hasadı, Mezrone üzümünden pestil, sucuk,  yapım aşamaları, tütün hasadı yanı sıra tarihi mekânlarını, Hasankeyf, Gercüş, Beşiri ve Kozluk ilçelerini objektiflediler.  
Son olarak Batman ekonomisinin temel taşı olan Batı Raman at başı, petrol temaları üzerinde çalışan fotoğrafçılar, günbatımı eşliğinde çektikleri fotoğrafları kadrajlarına sığdırdı. Fotoğrafçılar ve “Fotoğraf Yolcuları” Başkanı Hasan Hulki Muradı, kendilerini bilgilendiren, rehberlik eden ve Batman’a davet eden Batmanlı fotoğraf sanatçıları Orhan Kartal ve Tarhan İrtem’e teşekkür ederek, “Batman’ın kadim toprakların modern şehri olduğunu gördük ve tarihi, kültürel değerlerin tanıtılmasına fotoğrafik olarak ihtiyaç vardı. Fotoğraf konusunda zengin olan Batman coğrafyasına fırsatı olan diğer fotoğrafçı grupları ile üyelerine de Batman’a gelmelerinin önemli bir kazanım olduğunu söylemeyi Güneydoğu’nun bu mutlu ve kadim kentine borcum olarak biliyorum. Tüm bu olanakları bizlere sağlayan Batmanlı fotoğraf sanatçıları Orhan Kartal ve Tarhan İrtem’e davetleri ve emekleri için teşekkürlerimizi sunarız” dediler.
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=