Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Kayıp yakınları, Tarım’ın akıbetini sordu

09 Ekim 2022, 13:01 - Okunma: 484

Kayıp yakınları ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi üyeleri, “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” eyleminin 549’uncusunu Gülistan caddesindeki İnsan Hakları Anıtı önünde gerçekleştirdi.

Kayıpların fotoğraflarının taşındığı eylemde, 1994 yılının Eylül ayında Batman’ın Pınarbaşı mahallesinde kaçırılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Abdullah Tarım’ın akıbetini sordu.
 İHD Batman Şube yöneticisi Hüseyin Elçi, kayıp Tarım’ın hikayesini anlatarak, “Bizler buradan bir kez daha vicdanlara sesleniyoruz. Failleri belli olan yakınlarımızı gözaltına alıp kaybeden kişilerin yargılanmasını talep ediyoruz. İşlenen bu suçlara yönelik gereğinin yerine getirilmesi için Savcıları göreve çağırıyor, yasal düzenlemeler yapılmasını ısrarla talep ediyoruz. Kayıplarımızın akıbetini sorgularken, onlara dair bir izi bulunmadan, hakikatler ortaya çıkarılmadan ve adalet sağlanmadan bu mücadeleden asla geri adım atmayacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Hakikatten ve haklılığımızdan aldığımız meşruiyetle susmayacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.”
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=