Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


"İKTİDAR ÜLKEYİ ALDIĞI YERDEN GERİYE GÖTÜRDÜ"

06 Ekim 2022, 13:58 - Okunma: 399

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Habertürk canlı yayınında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.


Ak Parti'nin ülkeyi aldığı yerden daha geriye götürdüğünü belirten Ekmen, "Yolsuzluklar, yasaklar ve yoksulluk Ak Partiyi iktidara getirdi. Ancak günümüzde her 3 alanda da ülke 2002'den çok daha ağır günler geçiriyor. Her açıdan Ak Parti ülkeyi aldığı yerden daha geride bir yere bıraktı. Elbette bazı alanlarda önemli iyileştirmeler yapıldı ancak özellikle son 10 yılda kademeli olarak ülke tekrardan yoksulluğa, yolsuzluklara ve yasaklara mahkum edildi. Devlet bütçesi de faiz bütçesine dönmüş durumda. Bu yıl en az 500 milyar faiz ödenecek. Yapılan araştırmalar, toplumun yüzde 80'inin bir ay çalışmasa; günlük alışverişini dahi yapamayacağını, okul alışverişi yapamayan ailelerin oranının da yüzde 50'nin üzerinde olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.
"YASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİNİ BAŞARILI BULUYORUM"
Önceki gün muhalefet tarafından meclise sunulan "başörtüsüne yasal güvence" getirilmesi talep edilen yasa değişikliği teklifi ile ilgili olarak konuşan Ekmen, “Ak Parti uzun bir süredir vatandaşlara daha fazla mutluluğu ve özgürlüğü vaat etmiyor. Daha güvenli ve daha zengin bir ülke de vaat edemiyor. Ak Parti'nin son dönemdeki tek politikası, biz gidersek durumunuz daha kötü olacak, biz gidersek şu haklarınızı kaybedersiniz üzerine bir siyaset güdüyor. Kısaca, iktidar cephesi tamamen bir korku ve kaygı diliyle seçmen tabanını korumaya çalışıyor. Bunun en büyük örneğini de başörtüsü ve dindar kesimin uzun yıllar boyunca maruz kaldığı hak ihlallerini örnek vererek gerçekleştiriyor. Bu çerçevede CHP'nin teklifini politik bir hamle olarak okumak gerekiyor. Kılıçdaroğlu bu hamle ile hem helalleşme yolculuğunu destekledi hem de seçmenlere ve kendi partisine de eski CHP'nin olmadığını ve kamuoyunda sıklıkla yer alan bazı temel hak ve özgürlüklerdeki kısıtlayıcı söyleme son verdiğini gösterdi. Kılıçdaroğlu, uzun bir süredir toplumun tüm kesimleri ile konuşan, buluşan ve başkaları tarafından tehdit olarak algılanmayacak bir CHP için adımlar atıyor. Yasa değişikliği teklifini de bu açıdan başarılı buluyorum. Ak Partililere de CHP’lilere de “eski CHP yok” mesajı net olarak veriliyor. Üstelik bunu CHP grubunun imzası ile yaparak parti genel merkezine mal ediyor." dedi.
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=