Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


FISTIK ORMANLARI OLUŞTURULACAK

05 Ekim 2022, 18:12 - Okunma: 606

Batman’da fıstık ormanlarının oluşturulması konusunda çalışmalara start verildi. Ormanlık alanlarda, şahıs arazilerinde ve maliye hazinesine ait alanlarda yapılacak fıstık ağaçlandırma çalışmalarına hibe desteği sağlanacak.


KOMİSYON OLUŞTURULACAK…
Batman Valisi Ekrem Canalp, ekonomiye ve doğaya katkı sağlanması hususunda yapılabilecek çalışmalara ağırlık verdi. Vali Canalp, başkanlığında Batman Valiliğinde yapılan toplantıda yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı. Toplantıda ormanlık alanlarda, şahıs arazilerinde ve maliye hazinesine ait alanlarda yapılacak fıstık ağaçlandırma çalışmalarının hızlandırılarak ekonomiye ve doğaya katkı sağlanması hususunda yapılabilecek çalışmalar görüşüldü. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Kadastro Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Özel İdaresi bünyesinde oluşturulacak komisyon tarafından bütün köyler ziyaret edilecek.
HİBE DESTEĞİ SAĞLANACAK…
Tüm vatandaşlar kendi özel mülklerinde, kiralanan mülklerde, orman alanlarında ve maliye hazinesine ait alanlarda özel ağaçlandırma başvurusu yapabilecek. Özel ağaçlandırma için köylülerin yapmış oldukları masraflar Orman Genel Müdürlüğünce verilen hibe desteği ile karşılanacak. Özel ağaçlandırma hibe desteklerinden kadınlara pozitif ayrımcılık yapılacak. Kadınların aile bütçesine ek gelir katkısı sağlanması ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Halk Eğitim Merkezleri’nde Antep fıstığının yetiştirilmesi ve aşılanması konusunda kurslar açılacak.
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=