Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“Besicilik eski değerini kaybetti”

05 Ekim 2022, 16:07 - Okunma: 318

Batman’da besicilik ve çobanlık yaparak geçimini sağlayan Cizre Koçerlerinden 78 yaşındaki Yusuf Tek isimli vatandaş, hayat pahalılığı ve yüksek maliyetlerden dolayı besiciliğin eskisi kadar para etmediğini belirtti.

Besicilik sektörünün gün geçtikçe daha da kötüye gittiğini kaydeden Tek, “İş eskisi kadar kalmadı. Yem fiyatları, mazot, gübre fiyatları çok yükseldi. Yani pahalılık had safhada. Bizde hayvanlarımıza elimizden geldiğince ve imkanlarımız dahilinde saman ve arpa vererek beslemeye çalışıyoruz” dedi.
“OTURMAKTANSA ÇALIŞMAK DAHA SAĞLIKLI”
Kaldıkları mahallede hayvanları için ahır yaptığını belirten Tek, “Hayvanlarımı ahıra götürüp yemle besliyorum ve ertesi gün tekrar hava almaları ve dolaşmaları için dışarı çıkarıyorum. Ahırımızdaki yem miktarı çok şükür 100 adet koyuna bile yeter. Biz de zaten yaşımızı aldık ama bu şekilde günlerimizi geçiriyoruz. Ben çalışmayıp hep evde kalsam paslanacağım. İşleyen demir paslanmaz misali, ben de çalışarak sağlığımı koruyorum” diye konuştu. Haber-Recep Akın 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=