Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Kağıtta rekor yükseliş!

04 Ekim 2022, 14:21 - Okunma: 360

Türkiye’de pek çok ürünün fiyatı 2-3 kat artarken kağıt ve ambalaj sektöründeki yüksek fiyatlar de etkisini göstermeye devam ediyor.

 Bu yüksek fiyatlardan A4 kağıdı da nasibini aldı. Geçen sene 20-25 TL civarında olan 80 gramlık A4 kağıdının fiyatı bu sene 100 TL’ye dayandı. Batman’da kırtasiye sektörüyle uğraşan esnaflar, kağıt ürünlerinde bu denli yaşanan fiyat artışlarını dolar kurundaki yükselişe bağladılar.
“KAĞIDI DOLAR BAZINDA ALIYORUZ”
Batman Dünya kırtasiye sahibi Zafer Küçük, “Piyasadaki gıda ürünlerinde yaşanan yüksek fiyat artışına paralel olarak kağıt ürünlerinde de artış oldu. Bunda da doların yükselmesi etkili oluyor. Zeytin, yağ vs. ürünlerin fiyatları 3 katına çıkınca dolar da 18,5’e kadar yükselmiş durumda. Bu da kağıdın yükselmesine neden oluyor. Zaten kağıdı, her şeyi dolar bazında alıyoruz. Ürün fiyatları kur dalgalanmalarına göre anlık, hatta günlük bile değişebiliyor. Kağıttan kar etmiyoruz.  Hizmet amaçlı olarak istediğimiz malzemeler arasında bulunduruyoruz.  Bize gelişi 87 TL’dir. Bu durumda zaten kağıttan kazanmamız mümkün olmuyor” dedi.
“A4 KAĞIDI EN PAHALI ÜRÜNLER ARASINDA”
Batman Gültepe mahallesi Beşikçi caddesinde faaliyet gösteren Fakülte Kitap Kırtasiye işletmecisi Ümit Şimşek, “Geçen sene 14,25 TL olan bir top A4 kağıdı, bu sene 95 TL’ye yükselmiş durumda. A4 kağıdı şu anda en pahalı ürünler arasında yer alıyor.  Pos cihazı rulosu geçen sene bize geliş fiyatı 9,5 TL iken bu sene bize geliş fiyatı 34 TL’ye yükselmiş durumda. Geçen sene 15 TL’ye sattığımız Pos cihazı rulosunu 40 TL’ye satıyoruz. Kağıt ürünleri yüzde 300 arttı. Bunu da dolar kurunun yüksekliğinden dolayı yerli üretimin olmayışına bağlıyorum. Geçen sene 6 TL’dan aldığımız bir defteri 20 TL’ye satmamıza rağmen zarar ediyoruz. Tüm kırtasiyeciler bu konuda muzdarip” dedi. Haber-Recep Akın 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=