Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Yarım asırlık pastaneci

04 Ekim 2022, 14:20 - Okunma: 431

Batman Turgut Özal Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren Ünsal Pastanesi işletmecisi Ali Topkan, 1973 yılından beri sektörün içinde olduğunu belirtti.

60 Yaşındaki deneyimli pastaneci Topkan, “Bu mesleğe ilk başladığımda pastanede bulaşıkçı olarak çalışıyordum.  Ardından ortak oldum ve uzun zamandır da mekan sahibi olarak çalışma hayatımı sürdürmeye devam ediyorum” dedi.
“YÜKSEK MALİYETLER KAR MARJIMIZI DÜŞÜRDÜ”
Kendi mesleği olduğu için pastaneciliği çok sevdiğini kaydeden Topkan, “Ekonomik açıdan konuşmak gerekirse işlerimiz orta şekerli bir kıvamda devam ediyor. Maliyetler arttığından dolayı maalesef piyasada durgunluk var. Tüm pasta, tatlı, çikolata vs. ürünlerimiz kendi imalatımız olmasına rağmen kar marjımız düşük seviyede seyrediyor” dedi.
“İLKOKULDAN SONRA BU İŞE BAŞLADIM”
Esnaflığın eski zamanlara göre tadı-tuzunun kalmadığını kaydeden deneyimli pastaneci Topkan, “Bir işte çalışıp da kazanmadığınız zaman o iş size zevk vermez ki. Ben aynı zamanda imalatçıyım.  Dolayısıyla da sektörün imalat kısmından daha çok keyif alıyorum.  İlkokuldan sonra bu işe başladım. 1973’ten şimdiye kadar da devam ediyorum” dedi. Haber-Recep Akın
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=