Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Matbaacı esnafının sorunlarını dinledi

29 Eylül 2022, 15:45 - Okunma: 325

Kent merkezinde bulunan matbaacıları ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, kâğıt fiyatlarına yapılan zamlar ve yüksek gelen elektrik faturalarından dolayı matbaacıların zor günler geçirdiklerini söyledi.


Sektör ziyaretlerine devam eden Merkez İlçe Başkanı Durmaz ve yönetim kurulu üyeleri, kent merkezinde Meydan mahallesinde matbaacıların bulunduğu sokakta esnaf ziyaretinde bulundu. HÜDA PAR’ın kendilerini ziyaret etmesine sevindiklerini belirten matbaacılar, enerji fiyatları, kâğıt fiyatları ve hammadde fiyatlarıyla ilgili önlemler alınmasını talep etti.
“GİDERLER HER AY KATLANIYOR”
Ziyaretler sonrasında matbaacıların sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Merkez İlçe Başkanı Durmaz, “Teşkilat üyelerimizle sektör ziyaretleri kapsamında Batman’da Meydan mahallesinde matbaacı esnafını ziyaret ettik. Ziyaret ettiğimiz matbaacıların çalışma ortamlarını, atölyelerini, atık depolarını gezdik. Ham maddede ve kâğıt fiyatlarındaki zamlar, kabarık gelen elektrik faturaları, kira ve vergiler, SGK ve stopaj ödemeleri ve her ay yapılan sabit giderler, matbaacı esnafını zorluyor. İşleri eskisi gibi değil, gelirler tam istenilen gibi giderleri karşılamıyor” şeklinde konuştu.
“ELEKTRİK FATURALARI CEP YAKIYOR”
Elektrik faturalarının cep yaktığının altını çizen Durmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Matbaa sektörünün temel gideri enerjidir. Enerji maliyeti matbaa sektörü için düşürülmesi gerekiyor. Bunun için alternatif çözümler üretilmelidir. Örneğin bu ziyaretlerimizde görüştüğümüz bir matbaa işletmecisi bu ay gelen elektrik faturasının 42 bin olduğunu ifade etti. Sadece elektrik faturası bu kadarsa varın siz toplam gideri düşünün. Başka bir matbaa işletmecisi ise 3 ay önce gelen elektrik faturalarının 3 bin olduğunu bu ay ise faturanın 11 bin geldiğini söyledi. Matbaacı esnafı, enerji fiyatları, kâğıt fiyatları ve hammadde fiyatlarıyla ilgili önlemler alınmasını talep etmektedirler. Bu talepler yerine gelirse matbaa piyasasında bir nebze de olsa canlanma olacaktır.”
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=