Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“Odaya vizyon kazandırdık”

29 Eylül 2022, 15:43 - Okunma: 292

BATSO Başkanı Demir, “Batman’ın Teknoloji Bölgesi” olan Teknokent’in kurulmasında ve Batman’a kazandırılmasında BATSO olarak çok emek verdiklerini ve Batman Üniversitesi ile imzaladıkları işbirliği protokolüyle sanayinin gelişmesine katkıda bulunduklarını kaydetti. Mavi pusula ile seçime girecek olan Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, görev süresi içerisinde yaptıkları hizmet ve yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.


BATMAN’IN TEKNOLOJİ BÖLGESİ: TEKNOKENT
Batman Üniversitesi tarafından 2013 yılında çalışmalarına başlanan Teknokent projesinin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca onaylanmasıyla Teknokent çalışmalarına başlandığını hatırlatan Başkan Demir, Batman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin 22 Nisan 2017’de Resmi Gazete’de yayımlanması ile kurulduğunu belirtti. Teknokent’in her aşamasında destek olduklarını 2018 yılında Batman Üniversitesi Ve BATSO Arasında Protokol imzalandığına işaret eden Başkan Demir, “Teknokent’in kurulmasında ve Batman’a kazandırılmasında BATSO olarak çok emek verdik. Batman Üniversitesi bünyesinde 37 dönümlük bir arazi tahsisi gerçekleşti ve tamamlanma aşamasına geldi. İnşallah burada teknolojik ve katma değeri yüksek ürünlere yönelik Ar-Ge çalışmalarına yönelik üniversite sanayi işbirliği kapsamında projeler üretilecek ve bu projeler sanayide katma değere dönüştürülerek Batman ekonomisine de büyük katkı sunacaktır” diye konuştu.
“SANAYİ-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRDİK”
BATSO olarak sahip oldukları vizyon ile Batman Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladıklarını hatırlatan Başkan Demir, “Üniversite-sanayi-kamu işbirliğini kurumsallaştırarak, katma değeri yüksek, teknoloji tabanlı ürün ve üretim yöntemleri geliştirilmesini destekledik. İlimiz ve ülkemizin dünya pazarında rekabet gücünün yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla işbirliği protokolünü imzaladık. Batman Üniversitesi ile imzaladığımız işbirliği protokolüyle sanayinin gelişmesine katkıda bulunmayı amaçladık. Sanayideki sorunlara üniversite akademisyenlerinin çözüm yollarını tezlerle ortaya koyarak çözüm üretecekler. Akademik bilginin ticarileşmesini sağlamayı hedefledik” ifadelerini kullandı.
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=