Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“BATMAN’IN CILIZ BİR SANAYİSİ VAR”

28 Eylül 2022, 17:24 - Okunma: 695

Batman Üniversitesinde "Bilgiyi Enerjiye Dönüştüren Üniversite" Temalı Uluslararası Batman sempozyumu gerçekleştirildi. Sempozyumda konuşan Vali Canalp, Batman’ın kendi ölçeğine bir sanayiye sahip olduğunu belirtti.


“BU KANATLAR BU GÖVDEYİ UÇURMAZ”
Sempozyuma Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Prof Dr. Ruşen Keleş, Batman Üniversitesi Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ferhat Korkmaz, akademisyenler, öğretim üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ile öğrenciler katıldı. Üç gün sürecek sempozyumda konuşan Vali Canalp, "Batman’ın ölçeğine göre cılız bir sanayisi var. 620 bin il nüfusu, 470 bin kent nüfusu var ama sadece 11 bin istihdam kapasiteli bir sanayimiz var. Aradaki büyüklükleri yan yana koyduğunuz zaman gerçekten de cılız kalıyor. Bu kanatlar, bu gövdeyi uçurmaz. Bu gövdeyi uçuracak kanatlar çok daha kapasiteli, çok daha kapsamlı ve çok daha güçlü olmak zorundadır” dedi.
“RASYONEL ÇÖZÜMLER ÜRETİLMELİ”
Gayelerinin yapılan bilimsel çalışmalarda Batman'ın sorunlarına ve gelişimine rasyonel çözümler üretmek olduğunu ifade eden Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, " Bu çalışmaları karar verme makamında olan çok kıymetli yöneticilerimize örnek ve karar süreçlerinde dikkate sunmaktır. Bu tür bilimsel toplantı ve faaliyetlerle Batman, hedefine daha kısa zamanda ulaşacaktır" diye konuştu.
“KAYNAKLAR EŞİT DAĞITILMALI”
Eldeki kaynakları, yatırımları ülkenin her tarafına eşit olarak serpiştirmek ve dağıtmak gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Ruşen Keleş, “Türkiye, coğrafi bölgeleri arasında büyük farklılıkları olan bir ülke. Bu farklılıklar gelir farklılıkları ve büyüme hızı farklılıkları,  büyüme potansiyeli farklılıkları ve yaşam düzeyi bakımından da bölgeler arasında çok büyük farklılıklar vardır. Bu dengesizlikler karşısında devletin, hareketsiz kalması düşünülemez. Hareketsizlik geçen yüzyıldan kalma bir politikadır" dedi. Haber- Recep Akın
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=