Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“ALTILI MASADAYIZ AMA İTTİFAKTA DEĞİLİZ”

25 Eylül 2022, 17:19 - Okunma: 635

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcıları Hasan Karal ve Elif Esen, Batman'da basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"OYUNUN KURALLARI YAZILIYOR"
6'lı masada olmalarının bir ittifaka dahil oldukları anlamına gelmediğini belirten Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen, "Başkanlık sistemini yollayabilmek için bir geçiş sürecine ihtiyaç var. İkinci seçime gidene kadar bugünkü Cumhurbaşkanının yetkileriyle ama ülkeye zarar vermeden, diz çökmüş ülkeyi yeniden ayağa kaldıracak çalışmalarla yürütecek bir Cumhurbaşkanı adayına ihtiyacımız var. Oyunun kuralları şuanda yazılıyor. 6'lı masadaki herkes bu kurallara mutabık kalacak. Elbette ortak bir aday için gayret gösteriliyor ama geleceğin ne göstereceğini şuan kimse bilmiyor. Biz şuan 6'lı masadayız ama ittifakta değiliz" dedi.
"HDP ÖNCÜLÜĞÜNDE İTTİFAK ÇALIŞMASI VAR"
Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal, "HDP ile ilgili genel başkanımız ve bizler zaten gerekli cevapları verdik. Türkiye'de yasal ortamda siyaset yürüten bütün partilerle diyalog içerisine gireriz ama son günlerde HDP öncülüğünde farklı bir ittifak çalışması var. Dolayısıyla üçüncü bir ittifak söz konusu olabilir. Bir ülkede demokratik alternatifler ne kadar çok olursa milletin demokrasi anlamındaki vizyonu o kadar genişler. Biz alternatifler oluşturmaya çalışıyoruz. Türkiye'de hiçbir siyasi parti böyle bir hazırlık içerisinde değil. Birleşmiş Milletlere kayıtlı 196 ülkenin her biri her yıl milli gelirini az veya çok yükseltiyor ama sadece aşağıya doğru giden biziz. Böyle bir ortamda vatanını, ülkesini, milletini seven insanlar olarak elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyduk. Her şeyden önemlisi biz siyasete güven kazandırmak için yola çıktık" dedi.
"DERİN BİR YOKSULLUK GÖRDÜK"
Bölgeyi il ve ilçe başkanlarıyla birlikte gezdiklerini belirten Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen, “Bugün yaşadığımız derin sorunlara nasıl çözüm ve deva olacağımızı anlatıyoruz. Kadınla, gençle, emekliyle, çiftçiyle, esnafla buluşuyoruz. Deva Partisi, gerçekten deva olabilmek için tespit ettiği sorunları genel merkeze gönderip, hesaplamalarını yapıyor. Bugün Batman'da sahadaydık. Kadın ve çocuklarlaydık. Derin bir yoksulluk gördük. Toplum bugün bir sorunlar yumağıyla boğuşuyor" dedi.
"KADIN ÜYE ORANIMIZ YÜZDE 35'E DAYANDI"
Kadınların eşit hak ve fırsatlardan yararlanmasını istediklerini belirten Esen, "Kadınlar eğer çalışmak istiyorlarsa ve ihtiyaçları varsa çalışacak fırsatlardan eşit şekilde yararlanmaları için, erişebilmeleri için planlar, projeler üretiyoruz. Biz Deva Partisini kurduğumuzda kadın oranına baktığımızda çok şaşırdık. Çünkü kadının Deva Partisine başvuru sayısı yüzde 1,2 civarındaydı. Bugün geldiğimiz noktada bütün Türkiye'deki üyelerimiz arasında kadın oranı yüzde 35'e dayandı" diye konuştu.
"MAHSA AMANİ OLAYINI KINIYORUZ"
Geçtiğimiz günlerde İran'da tesettüre uygun giyinmediği gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra ölen Mahsa Amani ile ilgili konuşan Esen, "İran'da gerçekleşen bu olayı şiddetle kınıyoruz. Giyim tarzı sebebiyle kimsenin şiddet veya eziyet görmesine izin vermeyiz. Ülkemizde elbette bu boyutta bir durum yok. Ülkemizde de kadın giyimi, yaşam tarzı, inancı, etnik kimliği nedeniyle zamanında eziyet görmüştür. Muhafazakar kesimin genç kızları yaklaşık 20 yıl önce eğitim haklarından mahrumdular. Eğitim hakkı önemli bir haktır ve asla Deva Partisi olarak bunun tehdit altına alınmasına izin vermeyiz" dedi.
"BÜTÜN SEÇMEN KİTLELERİNE HİTAP EDİYORUZ"
Biz Deva Partisini kurduklarında zor bir işe talip olduk olduklarını belirten Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal, "Türkiye'deki siyasi partilerin hemen hemen hepsi bir kolaycılığı tercih ettiler. Hazır bir seçmen tabanına hitap ederek, kısa ve kestirme yollarla seçmenin gönlünü cezbetmeyi tercih ettiler ama biz bunu tercih etmedik. Biz Türkiye'nin 85 milyonunun ortak duygularına hitap edebilmeyi kendimize metot olarak kabul etmeyi uygun gördük. Biz hiçbir siyasi partinin belli bir seçmen kitlesinin doğrudan muhatabı değiliz. Biz bütün siyasi partilerin seçmen kitlelerine hitap edebilecek politikalar geliştiriyoruz. Biz henüz kendimizi belli bir ittifakın içinde görmüyoruz. Henüz bir karar vermiş değiliz" dedi.
"ÜLKE OLARAK BÜYÜK BİR YOKSULLUĞA SÜRÜKLENDİK"
DEVA Partisinin kurulduğu günden bu yana şeffaf yapısıyla toplum faydasını esas alan çalışmalar yaptığını belirten Deva Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci: "Bizler sorunları konuşmak yerine çözümü sağlamayı yeğliyoruz. Geride kalan sadece birkaç yıl içerisinde Türkiye olarak çok büyük bir yoksulluğa sürüklendik. Türk lirasında yaşanan erime ve iğneden ipliğe gelen zamlar nedeniyle bir avuç zengin daha da zenginleşirken emekçilerimiz, sağlıkçılarımız, öğrencilerimiz kısacası tüm vatandaşlar olarak kaybettik" dedi.
"ÜYE ARTIŞ SAYISI EN FAZLA OLAN PARTİYİZ"
Çok hızlı bir şekilde teşkilatlandıklarını belirten Müjdeci: "Biz daha önce 7 ay 20 gün gibi rekor sürede pandemiye rağmen Türkiye genelinde teşkilatlanma süresini tamamlayan bir siyasi partiyiz. Şuan Deva Partisi Batman İl Başkanlığının 350 civarında üyesi var. Deva Partisi Nisan ayında Yargıtay'ın açıkladığı verilere göre üye artış sayısı en fazla olan parti olduk. Yaklaşık 13 bin kişi Deva Partisine üye olmuş" diye konuştu. Haber: Recep AKIN
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=