Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Dev Sason domatesi tezgahlarda yerini aldı

25 Eylül 2022, 15:47 - Okunma: 385

Batman'ın Sason ilçesine bağlı 3000 rakımlı Mereto Dağı eteklerindeki köylerde tezek gübresi ve soğuk su ile beslenerek yetiştirilen farklı lezzeti ve bir kilo gramı aşan ağırlığıyla bölgede ilgi göre Sason domatesi ilçe merkezinde tezgahta yerini aldı.

Tane ağırlığı bir kilo gramı aşan dev Sason domatesi özelikle İstanbul’da yaşayan Batmanlılar tarafından yoğun rağbet görüyor. 3000 rakımlı Mereto Dağı eteklerindeki köylerde gübre olarak tezeğin kullanıldığı ve dağ eteklerinden gelen buz gibi su ile sulanarak yetiştirilen dev domates, ekşimsi tadı ve kendine has kokusuyla da ön plana çıkmasıyla yoğun rağbet örüyor.
 “SOĞUK SU İLE BESLENMESİ FARKLI LEZZET KATIYOR”
Özelikle yüksek kesimlerde yetiştirilen domateslerin son baharda tezgahlarda satılmaya başlandığını belirten vatandaşlardan İsmail Özcan, ”Yaz döneminin son ermesiyle beraber son baharın başında satışa sunulan Sason domatesi, yüksek kesimlerdeki köylerde tamamen doğal ortamda yetiştiriliyor. Gübre olarak hayvan tezeği kullanılıyor. Sulama ise soğuk su kullanılıyor. Bir kilo gramı aşan ağırlığı farklı tadı ve kendisine has kokusuyla yoğun rağbet görüyor. Yeşil renkte olanlar son bahar soğuğu ile birlikte pembe renk alıyor. Doğal olması nedeniyle vücuda çok faydalıdır. Hazmı kolay bağırsaklara faydalı olduğunu biliyoruz. Etiketlenerek tescillenmesini istiyoruz” ifadelerinde bulundu.
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=