Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“Esnafa nefes olduk’

25 Eylül 2022, 15:46 - Okunma: 354

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, üyelerine kredi imkânı sağlamak amacıyla bankalarla anlaşma yaparak “nefes kredisi” temin ettiklerini ve TÜBİTAK işbirliğiyle girişimcilik eğitimleri düzenlediklerini belirtti.


ÜYELERİMİZE ‘NEFES KREDİSİ’ SAĞLADIK
Başkan Demir, BATSO olarak TOBB öncülüğünde 2016 yılından bu yana her yıl Batman Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine kredi desteği sağlamak için bankalarla “TOBB NEFES KREDİSİ protokolünü” imzalayarak esnafa finansman desteği sağladıklarını ve üyelerin “NEFES KREDİ”sinden yararlandıklarını kaydetti. 2016 yılında “TOBB Nefes Kredisi” adı altında Ziraat Bankası ve Denizbank ile protokol imzaladıklarını belirten Başkan Demir “İçinde bulunduğumuz ekonomik süreçte KOBİ'lerin en büyük sorunlarından biri de finansmana erişimde yaşanan sıkıntılar ve enflasyonun çok üzerindeki kredi faizidir. Bu nedenle, ülke ekonomisinde önemli yer tutan KOBİ’lerin finansman sorularının giderilmesi için TOBB Nefes Kredisi adı altında Ziraat Bankası ve Denizbank ile birliğimiz arasında protokol imzaladık. Bu projemizden çok sayıda esnaf ve KOBİ’lerimiz faydalandı” dedi. Nefes Kredisi için TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür eden Başkan Demir sözlerine şöyle devam etti: “Başkanımız sayın Hisarcıklıoğlu’nun büyük gayretiyle, TOBB ve 365 oda ve borsa olarak tüm kaynaklarımızı üyelerimize sunduk. Bu kararı alan Hisarcıklıoğlu’na ve TOBB yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.
“ÜYELERİMİZE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ DÜZENLEDİK”
Her yıl hız kesmeden girişimcilik kursları yaparak girişimci ruhunu canlı tutarak gençlerin iş hayatına atılmaları ve istihdama katkı sunduklarına işaret eden Başkan Demir, “Amacımız; İşsizlik oranında Türkiye’de başı çeken ilimizde, kadın ve gençlere kendi işini kurma fırsatı yaratmak, girişimci adaylarına yardımcı olmaktır. Oda olarak, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı ile vermiş olduğumuz kurslarda binlerce kişinin ‘Girişimcilik Sertifikası’ almasını sağladık” dedi.
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=