Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“Emekliye ‘zam’ istiyoruz”

25 Eylül 2022, 15:45 - Okunma: 395

Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği (KAMU-DER) tarafından Batman Öğretmen Evinde "Büyük Türkiye güçlü KAMU-DER" sloganıyla il-ilçe istişare toplantısı yapıldı.

İstişare toplantısına KAMU-DER Genel Başkanı Cevdet Baştuğ, İl Başkanı Abdullah Tunç, Genel Başkan Danışmanı Yılmaz Yıkılmaz, bazı siyasi parti temsilcileri, STK'lar, işadamları, oda ve dernek başkanları ile dernek üyeleri katıldı.
“YOKSULLUK SINIRI 27 BİN LİRA”
Ekonominin de iyi olmadığını kaydeden Baştuğ, “Kamu-Der diyor ki doğalgaza, PTT telefon ve iletişime yapılan zam kadar emekliye zam istiyoruz. Yani sen doğalgaza yüzde 283 zam yapacaksın, memura yüzde 40 zam vereceksin. Türkiye’de yoksulluk sınırı 27 bin lira. Dört kişilik bir aile normal şartlarda kirası dahil en az 27 bin lira ile geçinebiliyor. Açlık sınırı 7 bin liraya ulaştı. Beş milyona yakın emekli 2 bin 500- 3 bin lira alıyor. Ayıp ya, vallahi ayıp, utanıyorum ya. Bir arkadaşınız olarak ben devlete 30 yılımı verdim, müdürlük yaptım, aldığım para ne kadar biliyor musunuz? 6 bin 700 lira. Oturduğum evin kirası 10 bin lira. Batman’da 2 bin 500’den düşük kiralık ev var mı merkezde? Yok. Emekli 3 bin lira kira verse neyle geçinecek? Almanya’da, Avrupa’da, İsviçre’de öğrenci ne yapıyor biliyor musunuz arkadaşlar? Öğrenci okuduğu zaman su faturasını, elektrik faturasını, evin kirasını devlet veriyor. Nakit bin 500 Euro para veriyor. Avrupa’da terörist yok, vatan haini de yok. Aç insan varsa her şey olur. Hiç olmasa öğrencilere burs verin, kredi verin” dedi.
“KAMU-DER, SOSYAL ADALETİN EŞİT DAĞILIMINI İSTİYOR”
Kamu-Der’in ülkede adalet ve kalkınma istediğini kaydeden Baştuğ, “Kamu- Der ayrıca sosyal adaletin eşit şekilde dağılımını istiyor, eşit işe eşit ücret istiyor. Genç bir kardeşim işçi olarak devlet müessesine geliyor, 65 yaşına kadar işçi kalıyor. Avukat oluyor, bütün okulları bitiriyor ama bir kurumdan bir kuruma geçemiyor. Müdür veya memur olamıyor. Niye? İşçiymiş! Yahu bu hukuka, insanlığa aykırıdır. Yükselme sınavına tabi tutun, o işçi sınava girsin, müdür olsun. Biz bunları söylüyoruz. Siyaset yapmıyoruz ve siyasette de gözümüz yok. Siyaseti gençlere, siyasi parti temsilcilerine bırakıyoruz; onlar siyaset yapacak. Güzel bir şeyler yapıyorlarsa alkışlarız; yapmıyorsalar eleştiririz. Cevdet Baştuğ ve arkadaşlarından, Türkiye’nin birliği ve dirliğinden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Her yerde söylüyorum: Önce vatan, sonra Kamu-Der” diye konuştu. Haber-Recep Akın  

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=