Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“MAHSA’NIN KATİLİ ERKEK EGEMEN REJİMİDİR”

22 Eylül 2022, 17:45 - Okunma: 552

HDP Batman İl Örgütü, İran'da ahlak polisleri tarafından saçına baş örtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle, gözaltında katledilen Mahsa Amînî için basın açıklaması düzenledi.

HDP Batman il binası önünde düzenlenen basın açıklamasına, görevden uzaklaştırılan Belediye Eşbaşkanı Songül Korkmaz, HDP Batman İl Eş Başkanları Hürriyet Kaytar, Hüseyin Sarık, DBP PM üyesi Nurten Üzümcü ve çok sayıda partili katıldı.
“MAHSA’NIN DİRENİŞİ BİZLERİNDE MÜCADELESİDİR”
Basın açıklamasını okuyan HDP parti il yöneticisi Ruken Zeryan Işık, "Kadınlar başta İran olmak üzere dünyanın her yerinde halklar protesto eylemleriyle Mahsa Emînî’nin katledilmesine karşı tepkilerini büyütmeye devam ediyor. Sokaklarda güçlü gösteri ve yürüyüşlerle erkek egemen İran Rejimine ve onun ‘ahlak polisi’ gibi kadın düşmanı kurumlarına karşı isyanını yükseltiyor. İranlı kadınlar, haklarına ve yaşamlarına yönelik bu saldırılara karşı mücadele etmekten bir an olsun vazgeçmemiştir. Mahsa’nın direnişi bunun en büyük kanıtıdır. Mahsa şahsında katledilen tüm kadınlara sözümüz, ahlaksızlık sizin görünen saç tellerinizde değil, İran’dan tüm dünyaya erkek egemen iktidarların zihniyetindedir. Buradan bir kez daha belirtiyoruz; Mahsa’nın direnişi ve mücadelesi bizlerin de mücadelesidir! Bu mücadeleyi halkların isyanı ve direnişiyle birleştirerek özgür bir dünyayı hep birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu.
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=