Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“ÇOCUKLARIMIZ MI ÖLMELİ?”

21 Eylül 2022, 18:42 - Okunma: 784

Batman’ın Gültepe mahallesi Demokrasi bulvarında bulunan özel okullar bölgesinde karşıdan karşıya geçmek isteyen öğrenciler büyük riskle karşı karşıya. Okula yaya olarak gelen öğrenciler karşıdan karşıya geçerken ölümle burun burana geliyor.


VELİLER TEDİRGİN…
Batman-Silvan karayolundan geçerek okullarına gitmek zorunda olan öğrenci ve veliler, her gün ölümle burun burana geliyor. Son olarak bir süre önce bir kadının otomobil çarpması sonucu hayatını kaybettiği karayolundan geçerek okullarına gitmek zorunda olan öğrenci ve veliler, bölgeye üst geçit veya sinyalizasyon sisteminin kurulmasını istiyor. Bir süre önce bir kadın yolun karşısına geçerken otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirmesiyle ailelerin tedirginlikleri daha da artmış durumda. Olaya duyarsız kalan yetkililere tepki gösteren veliler, “Burada ölümlü kaza da oldu. Şimdi okullar açıldı. Biz veliler olarak çok tedirginiz. Çocuklarımızın can güvenliği yok. Burada bir çocuğa araba çarpsa telafisi olmayan sonuçlar ortaya çıkabilir. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz" dediler.
ÖĞRENCİLER BÜYÜK TEHLİKE İÇERİSİNDE…
Öğrenciler okula çift gidiş gelişli olan ve trafiğin yoğun olduğu yoldan karşıdan karşıya geçerken çoğu zaman büyük trafik kazası tehlikesi atlatıyor. Aktif karayolu olduğundan dolayı sürücülerin öğrencilere yol vermediğini belirten veliler, “Bu yol uluslar arası bir yol güzergahı ve trafiğin yoğun olduğu bir bölge. Bu bölgeye okullar yaptırılıyorsa üst geçitte yapılmalıdır. Üst geçitte yapamıyorlarsa sinyalizasyon sisteminin kurulmasını kaçınılmazdır. Karayollarına defalarca başvurmamıza rağmen bir sonuç alamadık. İlla ki bu yolda çocuklarımızın mı ölmesi gerekiyor” diye serzenişte bulundular.
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Cihan canpolat
594 gün önce
Vatandaşın ihtiyaçlarını ilgili yöneticilerin öğrenebilmesi ve gerekli müdahalelerin bir an önce yapılabilmesi adına haber için çok teşekkür ederim
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=