Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“MISIR EKİMİNE ARA VERİLMELİ”

20 Eylül 2022, 17:09 - Okunma: 633

Covid-19 süreciyle beraber tarımın bütün sektörlerin önüne geçtiği ifade eden Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, tarımın Türkiye’de çok önemli olduğunu belirtti.


“TOPRAKLARIMIZI KAYBEDERİZ”
Çiftçilerin mısır ekimine ara vermemesi durumunda toprağın veriminin kaybolacağını kaydeden Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, çiftçilere seslendi. Aydiş, “Mısır fiyatı beni ilgilendirmiyor, mısırın dekarda ne kadar geldiği de beni ilgilendirmiyor. Nasıl ki bu güzel topraklarımızın imara açılmasını istemiyorsak, sevgili çiftçilerimiz özellikle size hitap etmek istiyorum; mısıra ara vermemiz lazım. Ne olur 1-2 sene ara verelim. Böyle devam ederse toprakları kaybederiz! Yani bu kaybettiğimiz topraklar aşağı yukarı 15-20 sene yerine gelmiyor. Mısır önemli ama buna da biraz dikkat etmemiz lazım. Özellikle icarcılara, yani mısır ekimi yapanların yüzde 70’i icarcılar. Tapu sahiplerinden arazi icar ediyorlar. Tabii arazinin gidip gitmemesi onlar için hiç önemli değil ama bizim için, Batman için, Türkiye için çok önemlidir. Giden topraklarımız kıymetlidir, bizim için altından da daha kıymetlidir” dedi.
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=