Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“BİZİ GÜZEL BİR GELECEK BEKLEMİYOR”

18 Eylül 2022, 16:37 - Okunma: 512

44. Bölge Batman- Siirt-Muş Eczacı Odası, hizmet binasında olağan seçimsiz mali kongresini gerçekleştirdi. Kongrede konuşan Oda Başkanı Adnan Bayhan, 54 eczacı odası olarak bir eylem hazırlık planı içerisindeyiz olduklarını kaydetti.


“EYLEM HAZIRLIĞINDAYIZ”
Mali kongreye Eczacılar Odası Başkanı Uzman Eczacı Adnan Bayhan,  2. Başkan İhsan Tezdiğ, Genel Sekreter Veysi Kutlay, Eczacılar Odası eski Başkanı ve 42, 43. Dönem Türkiye Eczacılar Birliği (TEB) Merkez heyeti üyesi M. Emin Beyaz ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.  2009 yılından buyana maalesef bir İlaç Fiyat Kararnamesi (İFK) sorunlarının bir türlü çözülemediğini ifade eden 44. Bölge Batman- Siirt-Muş  Eczacı Odası Başkanı Adnan Bayhan, “Hafif bir şekilde bir oynama yapıldı ama maalesef bizim eczacılarımızı tatmin edebilecek şekilde hiçbir zaman olmadı. Artan enflasyon ortamında bizim olmazsa olmazımız, elimizdeki tek şey: meslek hakkı ve İFK’daki barenlerin değişikliğidir. İFK’daki barenler noktasında Türkiye Eczacılar Birliği öncülüğünde 54 eczacı odası olarak bir eylem hazırlık planı içerisindeyiz. 16 Ekim’e kadar ilgili siyasetçilerden, iktidardan gereken adımlar atılmazsa, 2008 yılında olduğu gibi onbinlerce eczacı, belki de sayıları belki 100 bin olacak eczacı ve eczane çalışanlarımızla birlikte biz Ankara’da kendi haklarımızı, kendi geleceğimizi savunmak için meydanlarda olacağız. Bunu yapamazsak maalesef bizi güzel bir gelecek beklemiyor” dedi.
“FAKÜLTELERİN BİR KISMI KAPATILMALI”
Türkiye Eczacılar Birliği heyetinde 3 dönem yer alan eski Oda Başkanı M. Emin Beyaz, ülke olarak sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini belirtti. Beyaz, “İnsanlar üniversiteye çocuğunu gönderecek parayı bulamıyor. Eskiden bir evde bir işçi, bir memur var iseydi, çocuğunu da okutabiliyor, maaşından arta kalanıyla bir eve de yazılabiliyordu ve geçinebiliyordu. Bin 700 öğrenciyi biz konuşuyor iken 5 bin tane Eczacılık Fakültesi öğrenci şuanda söz konusu. Her sene gelen mezunlara baktığımızda, bugün yaşadığımız sorunlar katmerleşerek devam edecektir. Çok ivedi bir şekilde fakültelerin bir kısmının kapatılması, bir kısmının da devredilip standardize edilmesi gerekiyor. Sadece bizim meslekte değil, böyle devam ederse doktoru da atanamayacak, hukukçusu da iş bulamayacak” dedi. Haber-Recep Akın

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=