Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“KAMULAŞTIRMA MALİYETİ 50 MİLYON”

14 Eylül 2022, 18:06 - Okunma: 608

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Karşıyaka mevkiinde ‘İluh Deresi Kentsel Dönüşümü Projesi’ kapsamında 1. etapta yıkımı yapılan alanları inceledi.

Vali Canalp, İluh deresinin 1. etap ve kamulaştırma dahil olmak üzere maliyetinin 50 milyon lira olduğunu kaydetti.
“YENİ İMAR ALANI 1 MİLYON NÜFUSA HİTAP EDECEK”
Batman'ın havaalanı hariç olmak üzere tamamını, çevresini kuşatan bir imar çalışmalarının olduğunu kaydeden Vali Canalp, yeni imar alanıyla 850 bin nüfusa hitap edecek bir alana sahip olduklarını belirtti. Vali Canalp, “Batman'ın kendi içindeki kentsel dönüşümlerden elde edilebilecek olan alanların da yeniden imar çalışması yapılması suretiyle, bunu da hesaba kattığımız zaman nüfusun 1 milyonluk olduğu bir Batman'ı kapsayacak bir çalışmadır. Bu çalışma Batman'ın gelecekte planlı bir kent olarak büyümesini kapsıyor. Batman'ın gelecekte huzur içinde yaşayabilecekleri bit kent olarak planlamasını yapıyoruz. Batman yeşil alanlarıyla, parklarıyla, sosyal donatı alanlarıyla insanların huzur içerisinde yaşayabilecekleri bir kent vizyonunu kapsıyor. Tabi aynı zamanda yeni imar alanlarının dışında kentin içerisindeki eskimiş olan ve yenilenme ihtiyacı olan alanların da dönüşümünün sağlanması da son derece önemlidir. Bu projenin bir de maliyet kısmı var. Şuanda 1. etap dahil ve kamulaştırması da dahil olmak üzere 50 milyon TL üzerinde bir maliyeti var" dedi.
“1. ETAP BAHARDA BİTECEK”
Büyük oranda uzlaşılan alanların yıkımını gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Muzaffer Özkan, "Kamulaştırma bedeli Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız üzerinden vatandaşlara ödeniyor. Burası bittikten sonra çalışmalar etap etap sürecek. İluh, 12 mahalleyi kapsıyor ve uzun bir proje ama 1. etabı yani can alıcı noktayı bitirdikten sonra buranın uygulama projesini de sayın Valimiz ve sayın milletvekilimizin desteğiyle buradan hastaneye kadar üst yollarla taçlandırıp inşallah bu projeyi Batman'a kazandıracağız. Şuanda 1. etabın yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz. İnşallah baharda burayı rekreasyon alanına çevirip, yeşillendirip Batman'a kazandıracağız" dedi.
“İLUH KANGRENLEŞEN KONUYDU”
Kentsel dönüşüm konusunda böyle bir fırsatı yakaladığı için kendini mutlu hissettiğini kaydeden Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, “Batman'da yıllarca kangren haline gelmiş bir konuydu bu. Tabi 1. etap önemli ama bizim rüyamız, vizyonumuz çok çok daha büyüktür. Bu vizyon çerçevesinde biz İluh deresini bir başlangıç olarak ele aldık" dedi. Haber-Recep Akın
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=