Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


YÜREK BURKAN GÖRÜNTÜLER!

13 Eylül 2022, 16:22 - Okunma: 2234

Batman ovasında mısır hasadının başlamasıyla birlikte biçerdöverler tarlalara girmeye başlarken, çevre mahallelerde bulunan dargelirli vatandaşlar, hasat sırasında biçerdöverlerden düşen mısır taneleri ve sömekleri toplamak için verdikleri mücadele yürekleri burkuyor.


MISIR TANELERİNİ TOPLUYORLAR…
Topladıkları mısır tanelerini hayvan besleyenlere satarak maddi gelir sağlamaya çalışan dargelirli vatandaşlar, tarladan içi boş sömek koçanlarını da kışın sobada yakmak amacıyla topluyorlar. Batman TOKİ yolu üzeri, Güneykent Mahallesi mevkiinde gerçekleştirilen mısır hasadını fırsat bilen dargelirli vatandaşlar, ellerinde torbaları, kova ve üç tekerlekli arabalarıyla tarlaya gelerek, hasattan geriye kalan mısır taneleri ve koçanlarını toplayıp evlerinin yolunu tutuyorlar. 
VİCDANLARI SIZLATAN GÖRÜNTÜ…
Artan hayat pahalılığı yüzünden zor günler geçiren ve ekonomik sıkıntılarla boğuşan vatandaşlar için, toplanan mısır taneleri ekonomik bir gelir kapısı olurken, boş mısır koçanları da kışlık odun yerine geçerek onları ağır bir masraftan kurtarıyor. Mısır taneleri ve sömekleri kapmak için hasadı gerçekleştiren araçların arkasından ilerleyen vatandaşlar, geriye düşen mısır taneleri ve sömekleri bir bir toplayarak ilerliyorlar. Biçerdöverlerden etrafa yayılan toz- toprağa aldırmadan artıkları toplayan vatandaşların tarladaki mücadelesi ve vicdanları sızlatan görüntüsü objektifimize böyle yansıdı.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=