Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


DERS ZİLİNİ BERABER ÇALDILAR

12 Eylül 2022, 17:25 - Okunma: 395

Batman’da 2022-2023 eğitim-öğretim yılı düzenlenen törenle başladı. Batman merkez Bayraklı köyünde düzenlenen programda Vali Ekrem Canalp, 4. sınıf öğrencisi Ela Seven’le beraber 2022-2023 yılının ilk ders zilini çaldı.


OKULLARDA İLK KEZ  EK DERS KAYNAKLARI DAĞITILDI…
2022-2023 eğitim-öğretim yılı ve İlköğretim Haftası dolayısıyla Bayraklı köyünde tören düzenlendi. Törene Vali Ekrem Canalp, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, kurum ve daire amirleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı. Bayraklı İlkokulu'nda düzenlenen törende konuşan Vali Ekrem Canalp, “Ders kitaplarımız çalışma sorularıyla birlikte ek ders kaynağı olarak da kullanabileceğimiz bu kitaplar da Bakanlığımızın, devletimizin bu yıl ilk defa yürürlüğe koymuş olduğu bir projedir;  inşallah faydasını göreceğiz. Öğrencilerimiz bugün eğitim öğretime başladığı zaman masalarında ders kitaplarını da, ek kaynak kitaplarını da buldular. Bunu dünyada yapabilen, başarabilen çok az sayıda devlet var” dedi.
“KÖY YAŞAM MERKEZLERİ ARTTIRILACAK”
Kentte bugün itibariyle 170 bin öğrencinin eğitim ve öğretime başladığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, 10 binin üzerinde öğretmen ve yöneticilerinde hizmet verdiğini kaydetti. Müdür Kurtaran, “Bakanlığımızın özellikle bu yıl başlattığı çok önemli projeler var. O projelerden bir tanesi de Köy Yaşam Merkezleridir. Köy Yaşam Merkezlerini Türkiye’mizin dört bir yanında, özellikle kırsaldaki köylerimizde açmış bulunmaktayız. Bugün burada aynı zamanda köy yaşam merkezlerinden olan Bayraklı Köy Yaşam Merkezi'nin de açılışını gerçekleştireceğiz. Köy Yaşam Merkezlerinde özellikle köylerimizdeki vatandaşlarımız, Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki modüllerden istediği modülden istifade edebilecek. Halk Eğitim bünyesindeki usta öğreticilerimiz tarafından kendilerine eğitim sunulacak. Bu Köy Yaşam Merkezlerimizi arttırarak sayısını katlayacağız" dedi. Haber: Recep AKIN
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=