Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“YENİ ARKADAŞLARLA YOLA ÇIKIYORUZ”

11 Eylül 2022, 16:26 - Okunma: 1171

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Abdulkadir Demir, seçimleri kampanyalarının bütün hızıyla devam ettiğini belirtti.

Yönetim kurulu olarak seçim takvimini açıkladıklarını kaydeden Demir, “Seçim gününü Yüksek Seçim Kurulu belirliyor. Şuan resmi bir durum olmamakla beraber seçim kuvvetli ihtimalle 1 Ekim’de yapılacak” dedi.
“İŞ İNSANLARIMIZIN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ”
Yaklaşık 9 yıldır BATSO başkanlığını yürüttüğünü belirten Abdulkadir Demir, “Bugüne kadar çok şey yaptık, bundan sonra bazı yeni arkadaşlarla yola çıkıyoruz. Tabii geçen dönem beraber olduğumuz arkadaşlarım da var. Onlarla beraber yola çıkacağız. Öncelikle amacımız iş dünyamızın, iş insanlarımızın önünü açmak. Ben şahsen ithalat ve ihracatın çok ciddi rakamlara ulaşacağını düşünüyorum. Çünkü hemen yanı başımızda Suriye, Irak, Gürcistan, Ermenistan gibi ülkelere sınırız ve hepsiyle bizim bağlarımız var.  Dil bağımız var, din bağımız var, kültür bağımız, akraba bağlarımız var.  Eğer bu ülkelere biz temsilcilik açarsak ithalat ve ihracatı yüzde 100 arttıracağımızı düşünüyorum. O yüzden en büyük hedeflerimden bir tanesi de budur” dedi.
“BATMAN’I SAHİPLENEN YOK”
Batman’ın sahibi yok kelimesine çok kızdığını belirten Demir, “Zamanında biz de bu kelimeyi söyledik ama aslında haksızlık yapmışız. Hepimiz demokrasi istiyoruz ama hiçbirimiz kendinden başlatmıyor. Aslında Batman’ın sahibi var, Batman’ı sahiplenen yok. Biz sahip çıkıyoruz ama bize sahip çıkanlar olmuyor” dedi.
“SEÇİMDEN SONRA MESLEK GRUBU 13’E YÜKSELECEK”
Batman Ticaret ve Sanayi Odası’nda kendilerinden önce 9 meslek grubunun olduğunu kaydeden Demir, “Biz göreve gelmeden önce meslek grupları 9’dan 7’ye düşürülmüş. Yani o gün yükseltilmesi gerekirken, aslında düşürmüşler; yazık etmişler. Şimdi biz TOBB’a meslek gruplarının 13’e çıkarılmasına yönelik olarak kararımızı ilettik. Fakat bu seçim arifesine girdiği için TOBB, bunların 13’e çıkarılmasını muhtemelen seçimden sonrasına bıraktı. Seçimden hemen sonra Allah izin verirse onu kesin olarak 13 gruba çıkarıyoruz” diye konuştu. Haber: Recep AKIN
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=