Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“Gıda ihtisas OSB projesi hayata geçirilmeli”

11 Eylül 2022, 13:27 - Okunma: 400

Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalar için şehrin gıda üretiminde artış sağlayacak Gıda İhtisas Organize Sanayi Projesi hayata geçirilmesine gerektiğini açıkladı.


“BİNLERCE KİŞİYE İSTİHDAM ALANI SAĞLANACAK”
Gıda ihtisas OSBY’ye şehrin gıda üretiminin artacağını ifade eden Başkan Güneş, binlerce kişiye istihdam kapılarının açılacağını belirtti. Başkan Güneş, “İlimizde ve bölgemizde ekimi yapılan hububat ürünleri, yağlı tohumlar, bağ ve bahçelerde yetişen kuruyemiş, meyve ve sebze ilimizin tamamına yayılmış hayvancılık yetiştiriciliği süt çiftlikleri daha sayabileceğimiz zengin yaygın gıda girdilerinin çoğu büyük şehirlere işlenmemiş ürün olarak gitmektedir. Gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalarımız ve yeni yatırım hevesinde olan firmalarımız için şehrimizin gıda üretiminde artış sağlayacak Gıda İhtisas Organize Sanayi Projesi hayata geçtiğinde tüm ilimizin gıda üretimini artıracak, binlerce kişiye istihdam sağlanmış olacak. İnşallah Batman’ımızın gıda ürünlerindeki pazar payı da artacak ve şehrimiz önemli ekonomik girdiye sahip olacak. İlave yatırımlarla ilimize ciddi oranda istihdam sağlayacak bu projenin bir an önce faaliyete geçmesi gerektiğini düşünüyoruz. Önemli bir ARGE merkezi olacak Gıda İhtisas OSB ile şehrin ürünlerinin yurt içi ve yurt dışı piyasalarda rekabet gücü daha da artacak ve pazar payı büyüyecektir” dedi.
 “PAZAR PAYI ARTACAK”
Gıda İhtisas OSB ile şehir ve bölge genelinde faaliyet gösteren gıda sektörü firmalarının kümelenmesine de olanak sağlanacağını kaydeden Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, “Markalaşma, pazarlama eksikliği ve tedarik zinciri yetersizliği gibi problemi bulunan sektörlerin, yürütülen bu çalışmayla sağlanacak desteklerle önemli atılım gerçekleştirecek. Maliyetlerde düşüş ile birlikte sürdürülebilir bir üretim olanağına kavuşacak firmalar, rekabet gücü yüksek ürünlerle pazar payını artıracak. Kolay ulaşım ve lojistik olanaklarının yanı sıra ithalat ve ihracat destekleriyle Batman’ın gıda ürünlerinde yüksek katma değer sağlanacak. Birçok lezzete sahip Batman’ımızda atılacak bu adımı son derece önemsiyoruz. Batman Valimizin üzerinde titizlikle durduğu bu projeyi destekliyor bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulkadir yardımcı
613 gün önce
Bizim köyde kaç yıldır kanal var ama birtürlü su verilmiyor her sene bir sorun çıkarıyorlar her sene arazilerimizi ekiyoruz fakat bir türlü verim alamıyoruz zarar ediyoruz binatlı köyü
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=