Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


TEKSİAD’TAN İSTİŞARE TOPLANTISI

09 Eylül 2022, 17:34 - Okunma: 1087

Tekstil Sanayi İş Adamları Derneği (TEKSİAD) “Tekstil Sektörü İstişare ve Dayanışma Toplantısı” gerçekleştirdi. Toplantıda sektörün sorunları ve yapılacak olan BATSO seçimi görüşüldü.

“MÜŞTERİLER FARKLI PAZARLARA YÖNELDİ”
Toplantıda konuşan TEKSİAD Başkanı Mehmet Ali Öztürk, sektörün bir arada durması ve dayanışmanın artmasına vurgu yaparken ayrıca sektörün yaşadığı sorunları ele aldı. Öztürk, “Sektörümüz günden güne büyüyor gelişiyor. Bölgede hatta neredeyse ülkede kalitesiyle kapasitesiyle ve oturmuş düzeniyle kabul gören bir noktaya gelmiş bulunmakta. Tabi bu şehirde bu sektöre öncülük eden emek veren bu noktalara taşımaya gayret eden sizlere tekrar teşekkür ediyorum. Bu denli hızlı gelişen büyüyen bir sektör, bu işin doğası gereği, beraberinde bazı sorunları da yarattı. Tamda böyle bir noktada sektörümüzün ciddi bir güç birliğine ihtiyaç duyduğunu daha fazla his ediyoruz. Bugün bu sektör bir karşılık bir saygınlık kazanmışsa bu bizim buradaki birlikteliğimiz ve dik duruşumuzun sayesindedir.  Yıl içinde iki kez asgari ücret artışı oldu tüm bunlardan dolayı hepsi maliyetlerimiz kat be kat artmış durumda ve artmaya da devam etmektedir. Bu maliyet artışlarını fiyatlara müşteriye yansıtılmasaydı kimse üretimini devam ettiremezdi. Yaşadığımız sorunların aynısını fasonlarımıza iş sağlayan firmalar da yaşamaktadır. Bu durum müşterileri farklı pazar arayışlarına yönelmiştir” dedi.
“BATSO’DA KADİR DEMİR’E DESTEK VERECEĞİZ”
Genel sorunların dışında şehirde oluşan sektör sorunlarının da ele alındığı toplantıda sektör işverenleri “gündelikçi” olarak tabir edilen günlük yüksek paralar verilerek sigortasız veya başka yerde sigortalı olup günü birlik eleman çağırıp çalıştırmanın sektöre büyük zarar verdiği ve yasal olmadığı vurgulandı. Sektöre ve şehre bu şekilde kimsenin zarar vermemesi konusunda sektör temsilcileri uyarıldı. BATSO seçimlerine de değinen Öztürk, “Bu şehrin yarısının ticaret döngüsü tekstil üzerinden dönüyor. Bu kapsamda sektörümüzün Ticaret Odası’nda bir grubunun olmaması çok büyük bir eksikliktir. Önümüzdeki seçimlerde sektörümüzün Ticaret ve Sanayi Odasında hem meslek grubu olarak hem de oda yönetimde temsil edilmesi kararı mevcut oda meclisince alınmıştır. Açılacak grubumuz ve derneğimiz işbirliği ile sektörümüzün tanıtımı, kurumsallaşma ve markalaşma için ortak hareket etmesi sağlanıp Batman’da tekstilin kalıcı ve güçlü olması planlanmaktadır. Bu hedeflere ulaşmak için sektörümüzü temsilen temsilcimizin Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminde yer alması için mevcut başkanla hareket etme kararı aldık. 2022 Ekim Ticaret Odası seçimlerine katılan tüm adayları tebrik eder şehrimiz ve halkımız için hayırlı bir sonuç çıkmasını temenni ediyorum” dedi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=