Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Veliler kara kara düşünüyor!

08 Eylül 2022, 17:44 - Okunma: 475

Pazartesi günü açılacak olan okullar öncesinde çocuklarının eğitim ihtiyaçlarını tamamlaya çalışan veliler alışverişe başladı.

En ucuz okul çantasının 100 lira olduğu piyasa şartlarında veliler, çocuklarının kırtasiye ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağını kara kara düşünüyor.
“EN UCUZ ÇANTA 100 TL’DEN AŞAĞI DEĞİL”
Kırtasiye ürünlerinde geçen yıla göre yaklaşık yüzde 80 oranında zam olduğunu belirten vatandaşlar, “En ucuz kırtasiye ürünlerinin bile totalde bütçemizi fena sarsıyor. Okulların açılmasına çok az bir süre kaldı ama halen çocuklarımızın kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayamadık. En ucuz çanta 100 liradan aşağı değil. Geçen sene aldığımız ürünler bu sene 2’ye, 3’e katlanmış” dediler.
“ÇANTAYI DOLDURMAK MESELE”
Bu seneki kırtasiye masraflarının üstesinden nasıl geleceklerini şaşırdıklarını kaydeden veliler, “Çocuğumuza çanta almak zor olmayabilir, peki içini nasıl dolduracağız? Basit bir kalem bile 12 liraya çıkmışsa, bir defter 45-50 TL, bir kalemlik 20 TL’ye çıkmışsa, biz nasıl çocuğumuzun çantasını doldurabiliriz? Bugün birkaç kalem ürün, defter vs. alsanız, çantayı doldurmak için en az 800-1000 TL harcamanız gerekir” dedi. Haber-Recep Akın

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=