Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Gerçeği aratmayan tatbikat

08 Eylül 2022, 17:44 - Okunma: 462

Batman Valiliği koordinasyonunda, Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü tarafından 'Batman-2022 TAMP Yerel Düzey Saha Tatbikatı' gerçekleştirildi.

Havaalanı mevkii, özel okullar bölgesi yanındaki alanda yapılan deprem tatbikat programına Batman Belediye Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, DEDAŞ, Batman AFAD, İl Sağlık Müdürlüğü, AKSA Doğalgaz Batman-Siirt Bölge Müdürlüğü, Türk Kızılay, ANDA Arama Kurtarma ekiplerinin katılımı ile icra edildi. Yapılan tatbikatta enkazda arama ve kurtarama, KBRN olayına müdahale, yangın ve altyapı tesislerinde meydana gelen hasarlara müdahale işlemleri ile afetzedelerin barınma ihtiyaçları için çadır kurulum çalışmaları gerçekleştirildi.
“TATBİKATLAR KAYIPLARIN ÖNLENMESİNİ AMAÇLIYOR”
Tatbikatın sonunda basın mensuplarına açıklama yapan Vali Yardımcısı Kadir Kılıç, "Afetlerle birlikte yaşamanın gerektirdiği bazı tedbirleri ve mücadele etme yöntemlerini öğrenmek, bu tür tatbikatlarla devletimiz ve milletimizin de gerekli hazırlıklarını yapması, olası bir afet anında afet öncesi ve sonrasında yapılacak olan çalışmaların kolaylaştırılması can ve mal kayıplarının önlenmesini sağlayacaktır. Yapılan tatbikata katılan tüm çalışma gruplarına, il müdürlüklerimize, sahada görev alan personellerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Afetsiz, afetlerde can kayıplarının olmadığı güzel günler görmeyi diliyorum" dedi. Haber-Recep Akın

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, 2022 yılı pamuk hasadı ve alıml..
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yapılan BATSO seçi..
Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı B..
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarınd..
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Batman Kitap Fuarı çerçevesinde önemli konuklard..
Batman’ın Gercüş ilçesinde Şeyh Bube'yi anma etkinleri devam ediyor. Ge..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=